zzp'ers met een zwaar beroep

Zzp’ers met zwaar beroep: let even op (en bespaar flink)!

‘Gat tussen werken en AOW voor zware beroepen’, kopt de Telegraaf boven een artikel over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor zelfstandige ondernemers. In het artikel haalt de krant een onderzoek van MoneyView aan. Dit onderzoek zoomt in op het verschil tussen een financieel adviseur en een dakdekker, als voorbeeld van zzp’ers met een zwaar beroep, en komt tot twee opmerkelijke conclusies.

Gat tussen werken en AOW

De eerste conclusie van MoneyView, zo schrijft de Telegraaf, is dat als de groep zzp’ers met een zwaar beroep tussen hun 63e en 67e arbeidsongeschikt raken, ze dan op zoek moeten naar andere inkomstenbronnen. De dakbedekker uit het voorbeeld van MoneyView kan zich maar maximaal tot z’n 63e verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. ‘En zelfs dan kan dat maar met drie producten’, voegt de krant er aan toe. De dakbedekker heeft dus ook nog ‘ns weinig keuze. Terwijl de financieel adviseur zich tot z’n AOW-leeftijd kan verzekeren en bij iedere aanbieder terecht kan.

Verzekeren duur voor zware beroepen

De andere opvallende conclusie is dat verzekeraars uit concurrentieoverwegingen, steeds vaker een verzekering met een korte uitkeringsduur aanbieden. (Verzekeraars voelen daarbij wellicht de concurrentie van alternatieven zoals SharePeople.)
De Telegraaf haalt opnieuw de dakbedekker als voorbeeld van zzp’ers met een zwaar beroep, aan: ‘… een dertigjarige dakdekker betaalt gemiddeld 5% van zijn inkomen aan een AOV. Hij heeft daarmee recht op een uitkering van twee jaar. Voor een financieel adviseur van dezelfde leeftijd die hetzelfde betaalt, keert de verzekering uit totdat hij 60 is. ‘

SharePeople, dé oplossing voor zware beroepen!

Opvallende conclusies die zzp’ers in de met name de bouw onnodige onzekerheid opleveren. Want zzp’ers -ook met een zwaar beroep!- die deelnemer zijn bij SharePeople, hoeven nooit 5% van hun inkomen uit te geven aan een uitkering van twee jaar, maar betalen gemiddeld € 30/maand. En bij SharePeople kan je tot je AOW-leeftijd meedoen.
Ook de bouw-zzp’er is welkom bij SharePeople. Voor hem of haar heeft SharePeople een speciale bouw-groep en de kosten zijn onafhankelijk van leeftijd. De enige restrictie is dat je bij aanvang van deelname jonger dan 60 jaar moet zijn. Zo bieden we iedere deelnemer op maat een vangnet bij arbeidsongeschiktheid. Doe dus mee aan SharePeople en werk met zekerheid.

Nieuwsgierig naar het onderzoek van MoneyView? De Telegraaf baseert zich op Special Item 115.