ski trip

Waarom jij als zzp’er juist wél op ski trip zou gaan

Als zzp’er ben je een zelfstandige zonder personeel. Dat is niet helemaal waar. Je hebt namelijk één personeelslid in dienst en dat ben je zelf. En voor deze ene werknemer moet je uiteraard goed zorgen. Heb je er wel eens aan gedacht om er met dit team op uit te gaan? Met iedereen van jouw bedrijf een week skiën in Oostenrijk bijvoorbeeld? Samen skiën, lachen, eten en feesten in de après-ski! Nog niet helemaal overtuigd? Hieronder 5 tips waarom jij als zzp’er dit jaar juist wel op ski trip zou gaan.  

1. (Solo) Teambuilding 

Op een ski trip word je blootgesteld aan veel nieuwe verschillende situaties. Opstaan na een val, je skitechniek verbeteren, vermoeid de berg af zien te komen, lunchen in een Oostenrijkse berghut en een feestje in de après-ski. Situaties die je uit je comfortzone lokken. En dat is belangrijk. Zo ontdek je waar je minder goed in bent, maar vooral ook waar je kracht ligt. Eigenschappen die je minder snel ontdekt wanneer je thuisblijft.  

2. Een goede work-out 

Een van de grootste voordelen van een wintersportvakantie is dat je dagelijks een paar uur actief aan het sporten bent. En het leuke is: het vóélt helemaal niet als sporten. Zowel skiën als snowboarden is een goede work-out voor sterkere spieren én een effectieve cardiotraining. De bewegingen die je maakt versterken je spieren en verbeteren je evenwichtsgevoel, je flexibiliteit en behendigheid. En ondertussen verbrand je een hoop calorieën. Tijdens een gemiddelde wintersportdag verbrand je al snel 2000 calorieën. 

Bij dit hele voordelenpakketje krijg je ook nog eens de adembenemende natuurlandschappen cadeau. Onderzoek heeft aangetoond dat tijd in de natuur doorbrengen je mentale en fysieke gezondheid ten goede komt. 

3. Werk kun je prima met plezier combineren 

Een skivakantie hoeft echt niet alleen maar jolig te zijn. Het is juist goed om tijdens die dagen ook even serieus na te denken. Hoe staat jouw bedrijf er op dit moment voor? Wat zijn je verwachtingen voor de komende maanden? Welke doelen heb je jezelf gesteld? Zijn er dingen die misschien beter kunnen? Hierover nadenken in een winterse omgeving is absoluut geen straf! De frisse berglucht en witte bergen zorgen voor een flinke dosis energie, motivatie en inspiratie. Wedden dat je thuiskomt met ontzettend veel goede ideeën? 

4. Reken af met je stress 

Op wintersport gaan is meer dan alleen maar skiën of snowboarden. Naast actief van de pistes afglijden, is er vaak ook genoeg ander aanbod om lekker te ontspannen. Ga eens een middag cultuur snuiven, zoek de wellness op of trek je wandelschoenen aan en ga een stukje wandelen. Niets is lekkerder dan even een frisse neus halen in combinatie met de zon. Op zoek naar andere manieren om te ontstressen? SharePeople deelnemers geven in dit artikel een aantal tips om je werkstress te verminderen.  

5. Er bestaat geen betere beloning 

Je werkt waarschijnlijk keihard en daar mag je jezelf voor belonen. Want waar doe je het anders voor? En zeg nou zelf, bestaat er een mooiere beloning dan een paar dagen weg te zijn, omringd door prachtige besneeuwde bergtoppen, lekker eten en een gezellig feestje in de après-ski? Geloof me, je hebt het verdiend.  

Dat stemmetje in je hoofd: maar dat risico dan?  

Over één ding hoef je je als deelnemer van SharePeople geen zorgen te maken tijdens je ski trip: jouw risico op geen inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Dat regelen we samen. Lees zelf hoe het werkt. 

Dus waar wacht je nog op? Regel nu eenvoudig en voordelig je arbeidsongeschiktheid. En boek jouw jaarlijkse ski tripje!

Sluit je vandaag nog aan en betaal de eerste maand geen deelnamekosten.

Lees ook