Zo haal je het beste uit al je rollen als zzp’er

Of je nou websitebouwer bent of online-winkelier, als eenpitter ben je veel meer dan het beroep dat er op je visitekaartje staat. Want naast dat, ben je -waarschijnlijk- boekhouder, acquisiteur, trendwatcher, fotograaf en schrijver. Hoe haal je het beste uit al die rollen, zonder helemaal gek te worden?

Ruilhandel

Petje af als het fotograferen van je producten of diensten je net zo makkelijk afgaat als het schrijven erover. Helemaal geweldig als, naast alle creativiteit die je stopt in je ‘echte’ baan, je intens kunt genieten van het doen van de administratie. Maar ben je níet dat schaap met vijf poten is, neus dan eens in je netwerk rond naar de expertise die jezelf ontbeert. Zet je talenten in als ruilhandel. Zoek bijvoorbeeld iemand die jouw productfoto’s maakt terwijl jij z’n website onderhoudt. Reken een uur werk voor een uur werk en iedereen is blij.

Clusteren

Telkens ergens moet induiken, kost veel tijd. Deel je agenda zo in, dat je bepaalde klussen clustert. Facturen schrijven, nieuwe opdrachtgevers of klanten zoeken, social media bijhouden… Plan er vaste dagdelen voor in je agenda.

Bijblijven

Een van de onderdelen van je werk is op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen in je vak. Omdat dat eerder geld en tijd kost dan dat het meteen wat oplevert, is de verleiding groot om dat agendapunt te skippen. Door bij te blijven -of dat nu in de vorm van een congres, tijdschriftabonnement of netwerkbijeenkomst is- zorg je er uiteindelijk voor dat je de concurrentie bijblijft. Gun jezelf dus de tijd om je te laten inspireren en opladen. Dat levert hoe dan ook iets op.

Balen mag!

We lijken tegenwoordig een beetje te zijn doorgeslagen in het altijd maar gelukkig willen zijn en ‘onze passie moeten naleven in ons werk’. We’ll here’s your wake-up call! Werken is niet altijd leuk! Sterker nog, zowel in je werk als privé komen er beren op je pad, zijn er momenten waarop niets lukt en kun je soms diep somber worden. Leg de lat niet zo hoog voor jezelf en besef dat sommige elementen van je werk als zzp’er niet leuk zijn, maar er nu eenmaal gewoon bij horen.

Oei, ik groei…

Er kan een moment komen dat je moet erkennen dat je het in je eentje niet meer redt. Dat kan tijdelijk zijn, maar ook langdurig. Weet wanneer het tijd wordt iemand -tijdelijk- in te huren voor bepaalde klussen, waar je zelf niet meer aan toekomt. En bedenk welke dingen je wél wilt uitbesteden en welke niet.

simpel geregeld

Weet ook dat er simpele oplossingen zijn voor wat vaak als complexe zaken wordt gezien. Zo ook de arbeidsongeschikstheidsverzekering. Die regel je makkel en simpel bij SharePeople. Heb jij het al geregeld?

Je kunt je ook aanmelden voor ons webinar. Ook dat is simpel geregeld.