Werkt het lekkerder in het groen? Natuurlijk!

Als we kijken naar dieren in kooien of andere kunstmatige omgevingen, voelen we een grote mate van ongemak en vragen we ons af of zij niet gelukkiger zijn in hun natuurlijke omgeving? Het antwoord is ja, en wij ook! Wij, Nina en Tessa, zijn iedere dag bezig om mensen gezonder en gelukkiger te maken. Hoe we dit doen? Door simpelweg onze connectie met natuur terug te brengen.

Mensen gebouwen gezonder laten verlaten dan ze binnenkwamen

Met MOSS (Makers of Sustainable Spaces) streven wij ernaar om zoveel mogelijk groen te implementeren en daarmee een positief effect te hebben op ons welzijn. Wij werken mee aan het doel om mensen het gebouw gezonder te laten verlaten dan ze aan het begin van de dag het gebouw binnen kwamen. Groen levert hieraan een belangrijke bijdrage.  Door onze tijd 40 uur per week in een kantooromgeving te besteden, heeft deze ruimte een enorme impact op onze mentale en fysieke gezondheid. Wij vonden het daarom ook de hoogste tijd om de traditionele werkruimte opnieuw te overwegen ten gunste van een natuurlijke omgeving.

Nader onderzoek uitgevoerd door Stanford University in 2015, naar onze mentale reactie op groenintegratie, bewijst dat een eenvoudige wandeling in de natuur het risico op depressie kan verlagen. Zichtbaar contact met de natuur zorgt voor ontspanning en de productiviteit stijgt met 20%. Planten kunnen tevens een deel van de deeltjes en gifstoffen uit de lucht opnemen. En daarnaast produceren planten simpelweg een heel cruciaal onderdeel van onze gezondheid, namelijk verse lucht.

Act green, stay happy & stay healthy!

Groen helpt om gezond te blijven, maar ook voor mensen die midden in een genezingsproces zitten kan de natuur verlichtend werken. Stress is een belangrijke factor bij het belemmeren van de genezingsprocessen en de hersteltijd van het lichaam. 70-90% procent van alle ziektes wordt veroorzaakt of verergerd door stress, en dus is een belangrijk keerpunt in elke behandeling stress onder controle te krijgen. Met dit in gedachte, is de mate waarin natuur in ziekenhuizen en zorginstellingen wordt gebracht van groot belang, aangezien het bewezen is dat groen stress verlagend werkt. Statistisch gezien heeft het toevoegen van natuur in ziekenhuizen het herstel met 8,5% verbeterd en het gebruik van pijnmedicatie met 22% verminderd (Heath, 2019).

Voor ons draait gezondheid dus simpelweg om twee acties:

  • Voeg meer groen toe in je leef omgeving
  • Maak vaker een wandeling door de natuur

Over MOSS

Tessa Duste en Nina Sickenga (beiden SharePeople deelnemer) zijn co-founders van MOSS (Makers of Sustainable Spaces) en Hrbs. Met deze initiatieven verduurzamen zij de stedelijke omgeving door eetbaar en niet-eetbaar groen toe te voegen aan, op en in gebouwen. Hun missie is om de stad leefbaarder, gezonder en groener te maken! 
Voor meer informatie kijk op http://www.moss.amsterdam

Als SharePeople deelnemer gratis een week midden in het groen werken!

Ook SharePeople werkt heerlijk in het groen op GrytteBloemenheuvel (midden in Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug) en als SharePeople deelnemer mag ook jij hier één week gratis komen proefwerken! Bel 0343 – 75 1990 of mail naar bloemenheuvel@grytte.nl en vermeld dat je SharePeople deelnemer bent.