Weg van het toetsenbord

Als zzp-er zit ik vaak alleen te werken. Ik vind dat vaak heerlijk, maar toch kan ik niet zonder anderen. Om te sparren, te creëren, om me de waarheid te laten vertellen en om te lachen. Dat gaat niet alleen. Als ik het druk heb (of vooral als ik denk dat ik het druk heb) komt het er niet van om contact te zoeken met mijn vrienden en dat zit ik uren achter dit stomme toetsenbord, zonder dat ik erg productief ben. Eigenlijk heb ik dan een zetje in de rug (nudge) nodig om mijn vrienden te bellen, te app-en of -veel beter- ze op te zoeken.

SharePeople gebruikt het ‘nudgen’ om onszelf bewust te maken om gezonder te werken. Bijvoorbeeld om af en toe spontaan een vriend op te zoeken en niet de hele dag achter dit stomme scherm te zitten.

NUDGE #1

Ga naar buiten en bel iemand of ga er direct heen. Eet samen een lekkere lunch, drink een kop thee of iets anders. Na een uur vertrek je weer. Ik weet zeker dat het helpt om daarna lekkerder en beter te werken. En het is geen verloren uur, maar gewonnen quality time. Het helpt om nieuwe ideeen op te doen, minder stress te hebben en gezond te blijven.

Je voelt je dan geen zelfstandig ondernemer zonder personeel, maar een ondernemer met SharePeople!