dit kost sharepeople

Wat kost het om mee te doen met SharePeople?

Je betaalt aan SharePeople BV om te kunnen deelnemen aan het netwerk:

  • €180 éénmalige inschrijfkosten
  • €120 gebruikskosten per jaar

Deze bedragen zijn exclusief btw en kunnen als zakelijke kosten worden opgevoerd.

Daarbij komen de eventuele donaties aan zieke deelnemers. Hoe meer zieken er zijn, hoe meer je betaalt. Het bedrag ligt per maand tussen de €0 en €75 bij SharePeople BASIS en tussen de €0 en €125 bij SharePeople EXTRA. Is er niemand ziek, dan betaal je ook niets. En andersom, als er heel veel zieken zouden zijn, betaal je nooit meer dan € 75 of € 125.

De donaties die je aan een zieke doet zijn geen zakelijke kosten maar privé-uitgaven. Als je zelf ziek bent krijg je van andere deelnemers (maximaal 80) kleine donaties. Deze donaties zijn netto-inkomsten en belastingvrij.

Samenvattend:

wat kost SharePeople?
290

Aantal deelnemers

0

Aantal zieken

5

Gem. donatie/maand*

*) De gemiddelde donatie per maand is het bedrag dat deelnemers over de afgelopen 12 maanden gemiddeld kwijt waren aan SharePeople. Zolang er geen of zeer weinig zieken zijn gaat dit bedrag maandelijks naar beneden. In vergelijking met een AOV is dit bedrag extreem laag. Want als er niemand ziek is betaal je niets! Daarentegen krijgt iedereen bij SharePeople bij ziekte maximaal 2 jaar een bedrag. Bij een AOV is dat voor iedereen een andere periode omdat een AOV meestal tot de pensioenleeftijd uitkeert.

Donatie: hoe werkt het?

De hoogte van de donatie varieert -afhankelijk van het aantal zieken- tussen de € 0 en € 125 (hou rekening met gemiddelde € 20/maand). Je hoeft nooit meer te betalen dan je reservering van € 125 of € 75 per maand.

Het restant (van € 125 of € 75) kun je zelf uitgeven of opsparen.

In een schema:

NIEMAND ZIEK

0% ziek

VERWACHTING  SHAREPEOPLE

1 % ziek

ZZP-ERS ZIJN GEMIDDELD 1,5% ZIEK

WERKEND NEDERLAND GEMIDDELD
4 % ZIEK

Vrij te besteden

€ 125

€ 105

€ 95

€ 45

Donatie aan zieke

€ 0

€ 20

€ 30

€ 80

Zolang er geen zieken zijn betaal je alleen de gebruikskosten (€ 120/jaar).

Een zieke deelnemer krijgt € 2.000 (SHAREPEOPLE EXTRA) of € 1.400 (SHAREPEOPLE BASIS) netto per maand na een wachttijd van 2 maanden en gedurende maximaal 24 maanden.

6,25% zieken is de bovengrens voor het SharePeople systeem. In het theoretische geval dat er meer dan 6,25% zieken zouden zijn, gaan de volledige maandelijkse bijdragen op aan donaties en worden deze verdeeld onder de zieken. M.a.w. het totaalbedrag aan donaties dat een zieke dan ontvangt wordt in dit geval lager.

De donaties worden altijd uit de maandelijkse bijdrage betaald, het saldo dat je reeds hebt opgebouwd (gespaard) wordt door SharePeople niet aangesproken!

BEN JIJ OOK NOOIT ZIEK EN WIL JE PROFITEREN VAN ONS LAGE ZIEKTEPERCENTAGE?

DOE NU MEE MET SHAREPEOPLE!