podcast

Wat is jouw favoriete podcast?

Podcast, heerlijk om te beluisteren tijdens de autorit op weg naar je afspraak (het kan weer), tijdens een ommetje of gewoon op de bank. Het blijkt een fijne manier om jezelf als ondernemer te laten inspireren en op deze manier nieuwe ideeën op te doen.

En dat vinden meer mensen. Want uit de Podcast Monitor blijkt dat steeds meer mensen de podcast ontdekken. Bijna de helft van de Nederlanders luistert wel eens naar een podcast. En ben je een regelmatige luisteraar dan wissel je geregeld tussen 2 of 3 ‘zenders’. En je probeert ook af en toe iets nieuws. Maar hoe vind je zo’n nieuwe podcast? Wij vroegen op onze (digitale) werkvloer welke podcast bij hen favoriet zijn.

Werken aan Nederland

Cosmas Blaauw (CEO SharePeople): ‘Mijn favoriete podcast van dit moment is Werken aan Nederland. Er is genoeg te doen op de arbeidsmarkt en hervormingen zijn onvermijdelijk. In Werken aan Nederland gaan de gesprekken vooral over de oplossingsrichtingen om tot een arbeidsmarkthervorming te komen. Hervormingen die werken voor iedereen die werkt, dus ook zzp’ers.’

Podcast Werken aan Nederland is een initiatief van de Werkvereniging, het belangenplatform met een nieuwe visie op de arbeidsmarkt.

Oersterk

podcast

Judith Schellingerhout (Operations & Accountmanager SharePeople): De aflevering met drs. Hans van Kuijk bij de Oersterk Podcast, vind ik inspirerend. Hij weet een heel dorp te enthousiasmeren om gezonder te eten en te bewegen.

Drs. Richard de Leth interviewt in De Oersterk Podcast diverse experts in de gezondheidszorg en mensen te inspireren om gezonder te gaan leven.

De Vrijheids Ondernemers Show

podcast

Esther Krook  (Customer Support SharePeople):: “Ik luister graag naar podcasts die niet te lang van stof zijn, zodat ik ze niet onderbreek. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de persoon zichzelf is en goed verstaanbaar is. Dit vind ik terug in de podcasts van Jeanet Bathoorn. Ze weet complexe onderwerpen als geld en mindset, toch praktisch en toegankelijk te maken.”

Podcast de Vrijheids Ondernemers Show van Jeanet Bathoorn gaat over het opbouwen van een online bedrijf en hoe ook jij je droomleven kunt leven.

Looppraat

podcast

Wendy Stammis (Customer Support SharePeople): ‘Ik luister niet per se zakelijke podcasts, maar wordt er vaak wel zakelijk door geïnspireerd. Zo luisterde ik onlangs naar een podcastaflevering met Coen Cuijpers, wie in 112 dagen van Gennep naar Palermo (Italië) is (hard)gelopen. Onderweg vroeg hij mensen wat hij zou kunnen doen om hen blij te maken. Ik legde gelijk een linkje naar klantenthousiasme binnen onze organisatie.’

Podcast Looppraat is een podcast voor en door hardlopers en wordt gepresenteerd door Anton-Jan Thijssen en Tim Baks.

Madelon Navigeert

podcast

Jesmin Beuving (Customer Support SharePeople): “Ik kijk altijd uit naar de nieuwste aflevering van Madelon Navigeert, waarin Madelon Vos praat over geld, de economie en de toekomst. Met name de gesprekken over het ontstaan van ons huidige monetair beleid vind ik interessant. En de visie van vakspecialisten over de toekomst van geld.

Al navigerend door Nederland interviewt Madelon Vos bekende economen, journalisten en analisten over wat financiële gezondheid volgens hen is.

Jong Beleggen

podcast

Floris Hettema (Stagiair SharePeople): “Ik luister graag naar Jong Beleggen de Podcast om tips te krijgen over hoe de aandelenmarkt in elkaar zit en hoe je vanaf jongs af aan hier al mee kunt beginnen. Ik wil hier later graag meer mee bezig zijn.”

Jong Beleggen, de podcast wordt gehost door Pim en Milou. Als beginnende beleggers nemen ze je mee in hun reis van beleggingen. Welke rendementen behalen ze en welke risico’s nemen ze daarvoor?

SharePeople wil er voor zorgen dat we minder ziek zijn en met meer plezier leven, leren en ondernemen. Dat begint bij het regelen van een vangnet bij arbeidsongeschiktheid, sluit je hier aan >