Wat is het verschil tussen SharePeople en een AOV?

Deze vraag wordt ons dagelijks meerdere keren gesteld. Het kortste en meest concrete antwoord hierop is: SharePeople is geen verzekering! En wel hierom:

Je kunt je eigen geld vrij besteden

Bij SharePeople dekken deelnemers onderling het risico op arbeidsongeschiktheid voor een termijn van 2 jaar. Je betaalt geen premie, maar je maakt een reservering op je eigen bankrekening. Al deze rekeningen bij elkaar vormen ons vangnet en daarmee kunnen we 6% zieken opvangen. Je doneert maximaal de hoogte van je maandelijkse reservering maar in de regel is dit veel minder. Het bedrag dat je maandelijks overhoudt, kun je vrij besteden en ben je niet kwijt zoals bij een AOV-premie wel het geval is.

Betaal geen premie

SharePeople is aanzienlijk goedkoper dan een AOV omdat onze overheadkosten laag zijn. Omdat wij onze systemen verregaand hebben geautomatiseerd (fintech/open banking) én omdat we geen geld (premiebetalingen) beheren, zoals een verzekeraar wel doet.

Ook kunnen we de kosten laag houden omdat we allemaal dezelfde dekking van twee jaar hebben. Je betaalt (naast de deelnamekosten) dan ook alleen als er daadwerkelijk mensen ziek zijn.

Doordat we die lage overheadkosten en een dekking die voor iedereen gelijk is hanteren, hebben we geen extra gelden nodig om een organisatie in stand te houden. We hoeven geen premie te berekenen om de organisatiekosten dekkend te krijgen en dus berekenen we die premie ook niet.

Bij SharePeople vinden we het belangrijk om ziekte te voorkomen. Daarom geven we elkaar tips hoe je het geld dat je maandelijks overhoudt, daarvoor kunt inzetten. Zo zijn we samen uiteindelijk nog minder vaak ziek!

Lees ook: Zo werkt SharePeople. Heb je nog vragen meld je dan aan voor ons webinar. Check onze evenementenkalender voor de eerstvolgende.