arbeidsongeschikte

Dit vinden Cora en Arjan over de begeleiding bij ziekte bij SharePeople

Als je als ondernemer ziek wordt, wil je niets liever dan zo snel mogelijk weer terug aan het werk gaan. Het is fijn als er dan iemand met je meekijkt. Ben je deelnemer bij SharePeople? Dan regelen we niet alleen financiële ondersteuning, we helpen je ook met je herstel. Dit doen we met SharePeople Crowdability. We denken met je mee hoe jij zo snel mogelijk en zo verantwoord mogelijk weer kan gaan doen wat je het liefste doet, namelijk ondernemen. We vroegen twee deelnemers naar hun ervaringen.

Cora van den Burg “Ik heb veel steun aan mijn adviseur, nog steeds”

Het is mei 2020 en deelnemer Cora van den Burg meldt zich via de site van SharePeople ziek. Ze moet een zware operatie ondergaan en verwacht dat haar herstel een half jaar gaat duren. Ze werd tijdens haar ziekteperiode begeleid door een persoonlijke adviseur. ‘Ik kon en kan daar mijn verhaal doen, voel me gehoord. Ik heb veel steun aan mijn adviseur, nog steeds. Natuurlijk is hij kritisch en daagt hij me uit door “kan het ook zo?” te vragen, maar hij is ook gericht op een duurzaam herstel. Het is echt goed dat er iemand meedenkt die me als ondernemer aanspreekt en in oplossingen denkt. En tegelijk zegt: “Je gaat te snel Cora, pas op!” Want dat doe je als ondernemer, je wilt te veel, te snel.’

Haar herstel viel tegen, een jaar later is Cora voor 50% aan het werk. ‘Die 50% heb ik te danken aan SharePeople. Mijn fysieke herstel bleef op een bepaald moment hangen. Mijn adviseur stelde toen voor om met een werkcoach aan de slag te gaan, om ook mentaal stappen te zetten. Ik heb nu 4 sessies gehad en zie resultaat; ik ga weer vooruit.’

Lees hier het volledige interview met Cora >

Arjan Oldenkamp “Ik werk gezonder met de tips van mijn adviseur”

Arjan Oldenkamp werd van november 2020 tot augustus 2021 financieel gesteund door de deelnemers van SharePeople. ‘Vorig jaar augustus kreeg ik allerlei ontstekingen in mijn lichaam, een soort reuma. Ik ging van ziekenhuis naar ziekenhuis, maar uiteindelijk had ik vooral rust en medicatie nodig. Mijn werk is mijn hobby en werkte ik heel vaak s’ avonds nog door op de bank, met de tv aan op de achtergrond. Ik was een workaholic en ben daar toen rigoureus mee gestopt, zo heb ik mijn dagelijkse leven aangepast met behulp van de begeleiding die ik via SharePeople hebt ontvangen.’

Arjan kreeg tips van de adviseur van SharePeople hoe hij gezonder kon werken. ‘Ik heb nu thuis een aparte kamer ingericht als kantoor, daar staat mijn laptop. Als ik daar ben, ben ik aan het werk, en anders niet. Ook ben ik een dag in de week minder gaan werken. Iedere woensdag neem ik vrij, dan kan mijn lichaam herstellen.’

Met deze tips weet Arjan gezonder te ondernemen : ‘Ik had hiervoor ook best vaak last van mijn rug door mijn artrose. Wanneer ik dan veel gewerkt had moest ik soms wel een week platliggen. Maar ik heb nu een bureau dat in hoogte verstelbaar is, en ik neem regelmatig een korte pauze en ga dan even een blokje om.’

Lees hier het volledige interview met Arjan >

Wil jij net als Cora en Arjan je arbeidsongeschiktheid goed geregeld hebben? Kijk dan hier hoe SharePeople werkt. Beter nog, meld je gewoon aan dan is er weer iets afgevinkt