successen vieren

Hierom is succes vieren als ondernemer belangrijker dan je denkt!

SharePeople heeft 10.000 deelnemers bereikt. Reden voor een feestje! Of nou ja, we kunnen het ook laten zitten. Die 10.000 deelnemers hadden er ook 100.000 kunnen zijn. We hebben het al druk zat. De plicht roept. Tja, genoeg flauwekul-redenen om door te denderen zonder stil te staan bij wat je hebt bereikt. Besteed jij als ondernemer tijd aan successen vieren?  Dit is waarom je er vandaag nog mee zou moeten starten.

Groot, groter, grootst

Ondernemers zijn ambitieus. We leggen de lat hoog, wat betekent dat succesmijlpalen niet zomaar zijn bereikt. Behaal je € 20.000 omzet per jaar terwijl je met € 0 begon? Dan is dat zeker reden tot een feestje. Ja, ook als je collega-ondernemer inmiddels de € 100.000 heeft aangetikt. En ja, ook als je nog genoeg punten hebt waarop je jezelf wilt verbeteren.

Successen hoeven helemaal niet zo groot te zijn als een bepaalde omzet aantikken. Sterker nog: je hoeft niet je einddoel te behalen om de champagnefles te mogen ontkurken. Het kan altijd meer, beter en groter. Maar wat nu als je grote doelen kleiner maakt? Dan is er eerder succes te vieren.

Succes vieren doe je ook tussentijds

Stel: jij wilt je naamsbekendheid vergroten. Prima doel! Beetje abstract alleen. Want wanneer ben je “bekend”? Hoe ga je dat vormgeven? En wanneer heb je dit doel succesvol behaald?

Beter kun je subdoelen bedenken. Start met meer volgers op social media behalen. Zet je subdoel bijvoorbeeld op 100 volgers extra binnen 3 maanden. Dat kun je dan weer opsplitsen in behapbare stappen. Denk aan je Instagram-bio aanpassen, een cursus Instagram volgen, een contentkalender opstellen en posts maken, actiever reageren op anderen, etc.

En heb je die 100 volgers eenmaal bereikt? Dan is dat reden voor een tussentijds feestje voordat je richting de volgende 100 volgers of een ander bekendheidsdoel gaat.

Waarom is succes vieren zo belangrijk?

Successen vieren maakt je een betere en gezondere ondernemer. Hierom is het zo belangrijk:

  • Het vergroot je werkplezier. Uit onderzoek van Amerikaanse onderzoekers blijkt dat je meer motivatie en zelfvertrouwen ervaart als je successen viert.
  • Je maakt werk van persoonlijke groei. Een onhaalbaar doel dat ver in de toekomst ligt, schuif je al snel voor je uit. Tussentijds succes vieren stimuleert om aan je doelen te blijven werken.
  • Je bent meer gemotiveerd. Het idee van succesviering in het vooruitzicht werkt extra motiverend om niet bij de eerste hobbel op te geven.
  • Succes vieren maakt ook anderen enthousiast. Deel je successen met opdrachtgevers of met freelancers met wie je werkt. Zo versterk je jullie band en wordt het voor hen nog leuker om met of voor jou te werken.
  • Reflecteren helpt je groeien. Ren niet van mijlpaal naar mijlpaal. Het is belangrijk om te reflecteren op waar je staat en wat je nog zou willen. Door successen te vieren, kun je beter zien wat goed gaat en daarop bouwen voor volgend succes.

Hoe pak je dat dan aan, successen vieren?

Precies zoals jij het wilt. Grote successen – zoals onze 10.000 leden – vragen om een feestje. Bij sommige successen is een viering zonder toeters en bellen misschien gepaster. Al is het maar budget-technisch. Je kunt jezelf ook belonen met iets kleins. Een stuk taart, een etentje of interessant boek bijvoorbeeld. Of investeer in je bedrijf.

Weet ook dat successen vieren hem niet altijd zit in een beloning. Simpelweg stilstaan bij wat je hebt bereikt en jezelf op de schouder kloppen is soms al genoeg.

Evalueer en vier!

Wat in elk geval belangrijk is om successen te kunnen vieren? Evalueer je resultaten. Volg je vooruitgang op de voet. En heb je het succes behaald, sta daar dan bij stil. Maak een screenshot, dans door de kamer of laat het vol enthousiasme weten op LinkedIn.

Wij zetten de champagne alvast koud en proosten op onze 10.000-deelnemers-mijlpaal. Natuurlijk hebben we hier met ons team hard voor gewerkt, maar zonder alle deelnemers was dit niet gelukt. Daarom, stuurden we een bedankje van ons aan het hele netwerk: één groene Tony’s Chocolonely reep om zelf van te genieten en één gele reep om weg te geven. Zo maken we samen nog meer mensen blij. Dus vier deze mijlpaal met ons! En deel dit succes op socials met de #sharepeople10000. 

Behaal vandaag al een succes: regel je arbeidsongeschiktheid

Wat ook een succes op zich kan zijn? Iets regelen voor je arbeidsongeschiktheid. Dat kun je gelukkig al vandaag in orde maken door lid te worden van SharePeople. Kost je een paar minuten. Heb je er meteen een succes om te vieren bij!

Geniet nu ook van onze lekker eenvoudige en voordelige oplossing bij arbeidsongeschiktheid!

Regel ’t vandaag nog en betaal de eerste maand geen deelnamekosten.

Wat SharePeople is? Wij zijn een netwerk van ondernemers die hard werken én goed voor zichzelf zorgen. Samen gezond ondernemen is ons doel. Om je daarbij te helpen, delen we onze kennis en ervaring over gezond ondernemen. Daarnaast hebben we een coöperatie waarbinnen arbeidsongeschiktheid wordt afgedekt op een haalbare, betaalbare en solidaire manier.

Lees ook: