Steunpakket 2.0: de belangrijkste veranderingen op een rij

Ondernemers en zzp’ers die door de coronacrisis zijn getroffen kunnen ook de komende maanden op financiële ondersteuning van de overheid rekenen. Maar er gaat ook iets veranderen. We zetten de belangrijkste veranderingen van steunpakket 2.0 op een rij.

Vervanging TOGS-regeling

De bestaande TOGS-regeling wordt vervangen door de Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB. De nieuwe regeling helpt bedrijven tot 250 werknemers, die meer dan 30% van hun omzet hebben verloren door de coronacrisis. Bedrijven die aan de voorwaarden voldoen, kunnen tot wel 20.000 euro tegemoetkoming krijgen om vaste lasten op te kunnen blijven brengen. Lees er meer over bij ikwordzzper.

Partnertoets

Er gelden nieuwe voorwaarden voor de verlengde TOZO-regeling voor ondernemers. Voortaan telt het inkomen van de partner mee voor het vaststellen van de hoogte van de uitkering. Dit betekent dat alleen huishoudens met een inkomen onder het sociaal minimum aanspraak kunnen maken op een tegemoetkoming. Lees verder bij ikwordzzper.

Belastinguitstel verlengd

Ook de periode waarin ondernemers uitstel van belastingbetaling kunnen aanvragen, is met drie maanden verlengd. Zonder extra voorwaarden en mogelijke boetes. Andere belastingmaartregelen, waaronder versoepeling van het urencriterium en uitstel betaling van hypotheekverplichtingen, zijn eveneens verlengd. Sprout vertelt je er meer over.

Lees hier meer over de maatregelen van het steunpakket 2.0. En als je ziek wordt? Dan kom je als deelnemer van SharePeople zoals altijd na twee maanden in aanmerking voor donaties. Hoe het werkt? Dat lees je hier.