zzp'er in de bouw

Stef Vermeulen: zo is het als zzp’er in de bouw

Hoe is het nu als je zzp’er in de bouw bent? Lopen je opdrachten terug? Hoe hou je je aan de anderhalvemeter regel? Relevante vragen omdat een kwart van alle werkenden in de bouwsector zzp’er is -al dan niet vrijwillig-. We vroegen het Stef Vermeulen, die in 2015 als zzp’er in de bouw is begonnen en niks mooiers kan bedenken.

Vertel over jezelf

Mijn naam is Stef Vermeulen, 36 jaar, geboren in Turnhout (B). Samen met een vennoot heb ik een unieke franchiseformule in het renovatie- en schildersvak opgezet. Wij zijn allemaal zelfstandig ondernemer en komen onder één noemer (SchildersDeco) naar buiten. Omdat we allemaal specialisten zijn en onze expertise hebben, kunnen wij onze klanten zonder derden bedienen. Aangezien er veel zelfstandige vakmannen zijn of voor beginnende ondernemers die ondersteuning kunnen gebruiken is dit een mooi concept. SchildersDeco neemt veel aquisitie en dure investeringen uit handen. En er is meer zekerheid van werk, aangezien wij elkaar aan het werk houden. De projecten maken we ook samen klaar.

Waarom ben je gestart als zelfstandig ondernemer?

Ik ben in 2015 gestart als zelfstandig ondernemer. Het is een bewuste keuze geweest, want er is niks mooier dan met je handen werken en het resultaat zien als je weer weg gaat.

Welke opleiding(en) heb je gevolgd?

Vanaf mijn 16e heb ik alle schildersopleidingen doorlopen. Daarnaast heb ik 7 jaar geleden in de avonduren een tweejarige ondernemersopleiding gevolgd en afgerond. Een aanrader aangezien er veel op je afkomt als ondernemer, qua calculeren, boekhouden etc.

Hoe loopt het met opdrachten tijdens de corona-crisis?

Ik heb vooralsnog geen probleem met de opdrachten. Alles loopt gewoon door met attentie voor de opgelegde regels. De onzekerheid moet natuurlijk niet te lang duren. Als dat wel gebeurt, gaan de mensen misschien toch de hand op de knip houden.

Lukt het met de veiligheidsvoorschriften?

Gelukkig staat nu het buitenseizoen voor de deur. Hierdoor komen we al minimaal binnen. Voor toiletvoorziening huren we nu sneller een buitentoilet (dixie). Handreiniging hebben we standaard in de bus. En een kopje koffie drinken met de klanten kan nog steeds. Iedereen is al behoorlijk gewend aan de 1,5m regel.

Hoe doe je de acquisitie?

Ondernemers in de bouw moeten het vooral hebben van mond-tot-mondreclame. Af en toe doen we wel een sponsoring, maar dat is meestal ter ondersteuning van een evenement of vereniging.

En tot slot, waarom SharePeople?

SharePeople heeft voor iemand in de bouw lage kosten ten opzichte van een traditionele AOV. Dat is in de bouw als gevaarlijk beroep erg prijzig. Het is ook fijn om te weten dat er een onafhankelijk arbodienstverlener controles doet. Daarnaast heeft SharePeople weinig verzuim. Over de communicatie ben ik ook te spreken.

Werk je in de bouw? Dan hebben wij voor jou een vangnet bij arbeidsongeschiktheid. Speciaal voor ZZP’ers in de bouw is er SharePeople Bouw. Zo zorg je voor elkaar in goede én slechte tijden. Wel zo makkelijk: Als je je bij ons inschrijft, word je op basis van je KvK-nummer automatisch in deze groep ingedeeld.