Het draait om solidariteit, juist nu

Al die noodzakelijke maatregelen om het coronavirus in te dammen, komen bijna bij alle ondernemers als een mokerslag binnen. Dus ook bij jullie, de deelnemers van SharePeople. SharePeople is gebouwd op de gedachte van solidariteit, van zorgen voor elkaar ook in mindere tijden. Laten we elkaar dus ook nu helpen. 

Help elkaar

Ben je deelnemer van SharePeople en heb je nu even geen werk? Of ben je deelnemer, maar kom je om in het werk omdat precies nu de vraag naar je product of dienst toeneemt? Ga naar onze besloten Facebookgroep of LinkedIngroep voor deelnemers en bied je hulp aan. Of stel je vraag om extra handjes. Kom snel en makkelijk met elkaar in contact, zonder dat de buitenwereld en je klanten zien wat er speelt. 

Noodmaatregelen

Maandagavond kwam het kabinet met een pakket noodmaatregelen, inclusief steun voor zzp’ers. De bijstand voor zelfstandigen (Bbz) versoepelt. Als zzp’er kan je voor een periode van drie maanden een aanvulling krijgen tot het sociaal minimumloon. Je hoeft dit bedrag niet terug te betalen. Ook vervallen de bestaande voorwaarden én je gemeente moet binnen vier weken uitkeren.

En een andere belangrijke noodmaatregel: Alle ondernemers kunnen de komende drie maanden uitstel krijgen van belastingbetaling. Denk aan de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting. Ook je eventuele verzuimboete hoef je niet te betalen. Lees verder bij de NOS.

Toch ziek?

Dan wensen we je van harte beterschap. We betalen uit als je twee maanden ziek bent. Dat verandert niet, net als dat de diagnose ook nu niet uit maakt. Preventie is en blijft wel belangrijk. Dus was je handen, hou afstand, blijf thuis als je verkouden bent en begroet elkaar zonder fysiek contact. Volg de voorschriften.

Tips om je omzet te redden

ZZP Servicedesk heeft dé zeven vitale tips online gezet die je omzet vandaag kunnen redden. Van ‘focus op je cirkel van invloed’ via ‘werk aan je winkel’ tot ‘durf om hulp te vragen’. Lees alle zeven tips en zet je schouders eronder.

Lees het Corona-dossier van onze partner Ikwordzzp’er om op de hoogte te blijven van alle ins en outs, inclusief een overzicht van handige apps om te kunnen blijven communiceren met je klanten.

Solidariteit

We zullen het samen moeten doen, ook in deze tijden. Hou daarom de site en social media van SharePeople in de gaten. We houden je niet alleen up-to-date wat betreft de noodmaatregelen die het kabinet neemt, we hebben binnenkort ook vacatures (!).