Zo hou je je socialmedia-leven leuk

Er zijn zoveel social media-kanalen dat je er een dagtaak aan kunt hebben om ze bij te houden. Gelukkig zijn er een heleboel tools die kunnen helpen om je socialmedia-leven behapbaar te houden. Wij zetten er enkele op een rij.  

1. Op het kanaal zelf

Facebook, Instagram, Pinterest… Stuk voor stuk kun je er je berichten inplannen. Bovendien kun je vanuit bijvoorbeeld Instagram je bericht meteen ook posten op Twitter, Facebook en Tumblr. Handig als je op al die kanalen dezelfde boodschap wilt verspreiden. Bovendien is het gratis. Nadeel is precies dat: als je gelooft in ‘one size fits all’ ben je snel klaar, maar wil je meer, dan moet je toch switchen tussen de verschillende accounts om posts te maken.

2. Hootsuite

Hootsuite is een fijne beginners-app waarmee je berichten kunt inplannen -zonder te switchen- voor Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram, YouTube en Pinterest. En een fijne beginnerstool als je wilt ontdekken welke social media bij je past.

De gratis versie biedt ruimte voor dertig berichten verdeeld over drie social media-accounts. Wil je meer accounts toevoegen en resultaten monitoren, dan begint een abonnement bij €25,- per maand.

3. Buffer

Met Buffer kun je -net als met Hootsuite- vanuit één tool berichten posten op Twitter, Facebook, LinkedIn en Instagram. Buffer staat in vrijwel alle top tiens van social media-tools. Voordat je de gratis versie kunt downloaden, neem je eerst een gratis proefabonnement op een pro-variant. De gratis versie heeft minder opties dan Hootsuite, het goedkoopste betaalde abonnement is echter dan wel weer het goedkoopst: €15,- per maand.

4. Sendible

Ook Sendible is een fijne allrounder voor veel verschillende social media-kanalen (Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram, YouTube, Pinterest en Google Mijn Bedrijf) plus de mogelijkheid om je advertenties op Facebook te monitoren en een link met Canva voor fotobewerkingen. Je kunt je abonnement naar behoefte opbouwen, waarbij je zelf de pakketten samenstelt. Dat begint met € 24,- per maand. Dit maakt Sendible geschikt voor de meer ervaren social media-poster, die weet wat ie wil.

5. Canva Pro

Canva is een gebruiksvriendelijk alles-in-een-fotobewerkingsprogramma, sowieso handig als je creatieve posts wilt maken. Maar de Pro-versie van Canva biedt bovendien de mogelijkheid om met één druk op de knop foto’s te resizen zodat ze voor verschillende social media-kanalen kunnen worden gebruikt. Vooral handig als je in je posts veel gebruik maakt van foto’s. Canva is gratis, Canva Pro kost € 8,99 per maand.

Welke tool helpt jou om je socialmedia-leven behapbaar en leuk te houden? Laat het ons weten via onze social media ;)

SharePeople maakt het leven van de zelfstandig ondernemer graag simpel. Niet alleen met deze social media-tips, maar ook met een alternatief voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering die je in 3 stappen regelt!