We zijn er niet alleen bij arbeidsongeschiktheid

In korte tijd is SharePeople met meer dan 1000 deelnemers hét alternatief voor een AOV geworden. Toch blijkt, in de twee jaar dat ons ondernemersnetwerk bestaat, dat minder dan 20% van de maandelijkse reservering is gebruikt voor arbeidsongeschiktheid van deelnemers. Het overgrote deel besteden deelnemers aan een aanvulling op hun pensioen.

Als er weinig zieken zijn, en dat is op dit moment het geval bij SharePeople, dan kun je je maandelijkse reservering ergens anders aan besteden. Dat is het unieke van SharePeople. Iedere ondernemer bepaalt zelf waar ze hun reservering aan besteden. Het blijkt dat de meeste deelnemers dit gebruiken voor een aanvulling op hun pensioen. En doordat je geld automatisch kan worden doorgestort naar BrightPensioen, zien we dat steeds meer deelnemers hier gebruik van maken.

De kosten die deelnemers kwijt zijn aan arbeidsongeschiktheid van mede-ondernemers zijn bij SharePeople gemiddeld minder dan € 16 per maand geweest in het afgelopen jaar. En dat is zeer goed nieuws. Allereerst omdat we weinig zieken hebben. Maar ook omdat onze deelnemers daardoor het resterende bedrag kunnen besteden aan hun pensioen of aan het voorkomen van ziek zijn (preventie). Dat kan op vele manieren. Lees daarom regelmatig onze tips.

Natuurlijk kan het zijn dat de kosten de komende tijd gaan oplopen. Omdat er meer ondernemers ziek kunnen worden. Plotseling arbeidsongeschikt worden kan iedereen overkomen. Maar zolang het ziektepercentage onder de 1,5% blijft, kan 75% van de inleg ergens anders aan besteed worden. En dat zorgt er wellicht voor dat we samen nog minder ziek worden. Zo blijven we lekker gezond ondernemen!