cijfers 2021

SharePeople kijkt terug op 2021; Een bijzonder jaar.

2021 was ook voor SharePeople weer een bijzonder jaar. Zo zagen we de groei in het aantal deelnemers het afgelopen half jaar sterk toenemen. Mede door de samenwerking met Knab bank en Alicia Insurance zijn we met bijna 50% gegroeid in 6 maanden tijd. De teller staat op dit moment op bijna 7.500 deelnemers.

Door corona zagen we helaas ook het aantal zieken toenemen. Dit werd met name veroorzaakt door uitgestelde zorg, maar ook stress gerelateerde klachten en long covid speelden hierin een rol. En dan is het fijn om te zien dat we samen deze zieke deelnemers konden ondersteunen.

Interessante cijfers

  • Er zijn 64.000 donaties gedaan sinds de start van SharePeople.
  • Totaalbedrag aan donaties: 2,2 miljoen euro.
  • Van het totaal aantal zieken in 2021 (207) krijgt 57% ondersteuning en is 43% alweer aan het werk.
  • Het gemiddelde donatiebedrag per maand over de afgelopen 12 maanden was 21,90 euro.
  • Het ziektepercentage bij SharePeople is momenteel 1,7%. Dit ligt dus flink lager ligt dan het landelijk gemiddelde onder zzp’ers en werknemers (4,6%).

Direct geholpen

Het gemiddelde donatie bedrag over de afgelopen 12 maanden was 0,72 euro per dag (dus minder dan één euro per dag!).
De uitbetaling aan een arbeidsongeschikte bestaat uit donaties van andere deelnemers die dat rechtstreeks op de rekening van de zieke deelnemer overmaken. Dat gebeurt met één klik zonder dat betaalgegevens worden gedeeld. Het crowdsurance-algoritme selecteert tussen de 40 en 100 mensen om rechtstreeks een donatie te doen aan één zieke. Er zit geen marge tussen dat wat wordt betaald en ontvangen, daarom is SharePeople zoveel goedkoper dan een verzekering. 

Solidariteit

SharePeople is niet alleen goedkoper en eerlijker, maar ook persoonlijker dan een verzekering. Zo kun je een donatie aan een zieke deelnemer voorzien van een opbeurend bericht.

Cosmas: ‘We horen van zieke deelnemers dat er vaak hele lieve woorden bij donaties worden meegestuurd. Hartverwarmend vind ik dat. Het is echt fijn om te zien hoe solidair iedereen met elkaar is.

Een van de deelnemers schreef daarover op Trustpilot: Persoonlijker krijg je het niet!

“Geweldige manier om elkaar te steunen in mindere tijden. Het persoonlijke spreekt mij ontzettend aan. Zojuist heb ik geld overgemaakt naar iemand en schreef ik daar een bericht bij. Persoonlijker kun je het niet krijgen! Geen torenhoge premies die oplossen bij de verzekeraar, maar rechtoe-rechtaan donaties die precies dáár terechtkomen waar ze horen. Ik ben fan!”

In Trustpilot scoren we hoog: 4,7 sterren van de 5 sterren.

” Ik hoef even geen donaties, ik wil niet teren op al die ondernemers die het nu zwaar hebben..”

Cosmas: “Omgekeerd is het ook fijn om te zien dat de zieken ook solidair zijn met de andere ondernemers. Zo moet ik denken aan een arbeidsongeschikte tijdens de laatste avond-lockdown. Die zei: ‘Ik hoef op dit moment even geen donaties. Want ik heb net een mooie deal gesloten vlak voordat ik ziek werd. En ik wil niet teren op al die ondernemers die het nu zwaar hebben door de lockdown.’ Dat is echt fijn om te zien.”

Sluit jij je aan bij het SharePeople netwerk? Regel vandaag nog je vangnet bij arbeidsongeschiktheid. Je betaalt de eerste maand geen deelnamekosten. Samen beter!