SharePeople is Semco-style

Dat wil zeggen dat onze organisatie geïnspireerd is op de ideeën van de Braziliaanse managementgoeroe Ricardo Semler, wereldwijd een icoon van innovatie. De lessen die hij meegeeft zijn o.a. leef nu en stel niet te veel uit.

Ricardo Semler maakt zich geen zorgen over oneerlijke mensen die misbruik zouden kunnen maken van de vrijheid die hij zijn mensen geeft. Semler schat dat ongeveer 5 procent oneerlijk is. Als je die vijf procent wil controleren, moet je fors ingrijpen in de omstandigheden van die andere 95 procent. De obsessie van controle kost meer geld dan dat de oneerlijken ooit kunnen stelen. Vertrouwen geven is niet alleen goedkoper dan controle, maar zorgt er ook voor dat mensen daardoor meer zelfvertrouwen krijgen en beter presteren.

VERTROUWEN GOEDKOPER DAN CONTROLE

Dit passen we 1-op-1 toe bij SharePeople. We gaan niet boven op je neus zitten en alles controleren. Wij ondernemers en zzp’ers houden van onze vrijheid! En tja, als er toch misbruik gemaakt wordt van dat vertrouwen, zijn de consequenties voor degene die dat vertrouwen heeft geschonden. Dat hebben we prima geregeld binnen SharePeople. We zijn een kleine organisatie, maar hebben een steeds groter wordend netwerk van verbonden zzp’ers en andere ondernemers. SharePeople is van en voor hen en niet een centraal geleid bedrijf.

Wil je meer weten over Ricardo Semler, kijk dan eens op semcostyle.org wellicht zit er al direct een training of workshop bij die je kan gebruiken voor je eigen onderneming. We gaan kijken hoe we kunnen samenwerken met dit instituut en we gaan kijken hoe ook jij kan profiteren van zijn inzichten.

Tip van Cosmas : Het VPRO Tegenlicht interview van Kees Brouwer van bijna twee uur met Semler is zeer de moeite waard!