Groei van SharePeople

SharePeople groeit: 5.000 deelnemers

Bij SharePeople zien we de groei het laatste jaar sterk versnellen. In de zomer van vorig jaar stond de teller, drie jaar na de start, op 3.300 deelnemers. Minder dan een jaar verder zijn dat er 5.000.

Interessante cijfers (april 2021):

  • Het ziektepercentage bij SharePeople is momenteel 1,4% (incl. coronatijd) waarmee het beduidend lager ligt dan het gemiddelde (2%) onder zzp’ers en werknemers (4,5%).
  • Er zijn 33.000 donaties gedaan.
  • Totaalbedrag donaties: 1,1 miljoen euro.
  • Gemiddelde donatiebedrag per maand over de afgelopen 12 maanden (dus in coronatijd): 17 euro.
  • Van totaal aantal zieken (179) is 52% weer beter, 47% krijgt ondersteuning 1% heeft volledige periode van 2 jaar ondersteuning gehad.

Cosmas, oprichter van SharePeople over de groei: ‘We merken dat deelnemers ons zeer sterk aanbevelen bij andere zzp’ers. Daar komt een belangrijk deel van onze groei vandaan. Ook in Trustpilot scoren we hoog: 4,8 sterren van de 5.

Opbeurende woorden 

De uitbetaling aan een arbeidsongeschikte bestaat uit donaties van andere deelnemers die dat rechtstreeks op de rekening van de zieke deelnemer overmaken. Dat gebeurt met één klik zonder dat betaalgegevens worden gedeeld. Het algoritme selecteert tussen de 40 en 100 mensen om rechtstreeks een donatie te doen aan één zieke. Er zit geen marge tussen dat wat wordt betaald en ontvangen, daarom is SharePeople zoveel goedkoper dan een verzekering. 

Cosmas: ‘We horen van zieke deelnemers dat er vaak opbeurende woorden bij donaties worden meegestuurd. Hartverwarmend vind ik dat. Het laat het echte solidariteitsgevoel zien dat leeft onder de deelnemers.

‘Ik zit iedere keer met tranen in mijn ogen van de lieve en opbeurende woorden…’

Een van de deelnemers schreef daarover op Trustpilot: ‘Momenteel moet ik helaas gebruikmaken van de donaties van de deelnemers van SharePeople. Alles is zeer goed geregeld en ik zit iedere keer met tranen in mijn ogen van de lieve en opbeurende woorden die sommige deelnemers bij hun donatie schrijven, waarvoor dank. Verder is de bijdrage klein, enkel als er iemand steun nodig heeft, ben je een acceptabel bedrag kwijt.