SharePeople biedt een helpende hand aan zzp’ers

SharePeople biedt zzp’ers een helpende hand door te zorgen dat zij die juist nú een vangnet voor arbeidsongeschiktheid willen, dat tegen ultiem lage kosten kunnen doen. Ook huidige deelnemers die het nu financieel zwaar hebben, wil SharePeople helpen. 

Veel zzp’ers zien hun inkomen én hun ‘financiële buffer’ door de coronacrisis verdampen. Daardoor wordt het extra lastig om nog voldoende inkomsten te hebben, mocht je langere tijd ziek worden. Cosmas Blaauw, oprichter van SharePeople: “Daarom gaan wij als SharePeople ons steentje bijdragen om de zzp’ers in nood tegemoet te komen. We nemen de volgende maatregelen”:

Voor nieuwe deelnemers

  • Het eenmalige inschrijfgeld is vanaf nu tot 30 april slechts € 40 (i.p.v. € 185). 
  • De maandelijkse bijdrage voor de eerste 3 maanden wordt direct opgeschort. 

Voor huidige deelnemers

  • Deelnemers die minder inkomsten hebben en kosten willen besparen kunnen het bij ons gekozen inkomensniveau naar beneden bijstellen waarmee de maandelijkse deelnamekosten omlaag gaan. Dat kan nu gratis. Normaal gesproken kost dat € 65.
  • Deelnemers kunnen hun deelnamekosten aan SharePeople voor voorlopig 3 maanden opschorten. Donaties (mits nodig) blijven vanzelfsprekend wel doorlopen.

Sterk gevoel van solidariteit

Cosmas: “We kunnen dit doen omdat we een gezonde organisatie zijn en onze systemen op orde hebben. Alles kan bij ons online en vanuit huis. De ondernemende zzp’ers die deelnemen aan SharePeople doen dat in de eerste plaats natuurlijk om te zorgen dat ze bij arbeidsongeschiktheid toch een inkomen hebben. Maar we krijgen ook terug dat onze deelnemers het heel fijn vinden om op deze manier zieke of arbeidsongeschikte collega zzp’ers te ondersteunen. Die solidariteit voelen ze heel sterk. Juist nu. Dat we een helpende hand kunnen bieden is mogelijk door deze solidariteit. Maar ook doordat we door onze fintech aanpak heel wendbaar en vooral schaalbaar zijn.”

Tachtig procent van de ondernemers verzekert zich niet voor arbeidsongeschiktheid. De belangrijkste reden is de hoge premie voor zo’n verzekering. Waar een traditionele AOV gemiddeld enkele honderden euro’s per maand kost en schenkkringen gemiddeld € 100, zijn de deelnemers bij SharePeople gemiddeld € 30 kwijt. Bij SharePeople kiest een deelnemer uit de inkomensniveaus 1.500, 2.000 of 3.000 euro per maand.