Roderik Derksen

Roderik Derksen: ‘De kernwaarden van SharePeople spraken me aan’

Maak kennis met Roderik Derksen. Eén van de eerste SharePeople deelnemers en onze online marketeer.

Vertel eens over jezelf?

Roderik Derksen, 37 jaar, woon samen in Groningen en ben sinds kort vader van een zoon. Ik ben meer dan 10 jaar zelfstandig ondernemer onder de naam i4marketing. Ik help bedrijven met (online) marketing en marketingstrategie, daarnaast ben ik sparringpartner voor directies en investeerders en coach enkele zzp’ers. Mijn werk doe ik vanuit het ‘Groene Hartje’ van Groningen, het Martinikerkhof waar ik een prachtig kantoor bestier in het concept Plantoor. Een concept dat goed aansluit bij de filosofie van Sharepeople. 

Hoe ben je bij SharePeople terechtgekomen?

Ik stond ingeschreven voor de nieuwsbrief bij het blad Sprout. Daar werd SharePeople genoemd als een bedrijf om in de gaten te houden. Dit was in juni 2017. Ik was net bezig met het kopen van een huis en kreeg behoefte aan meer zekerheid op het gebied van arbeidsongeschiktheid. Ik heb me toen bij SharePeople aangemeld omdat de kernwaarden mij aanspraken. Voor mij is de combinatie van een arbeidsongeschiktheidsvoorziening voor de eerste 2 jaar bij SharePeople met daarna een arbeidsongeschiktheidsverzekering, het beste op het gebied van voorwaarden en kosten.

Hoe is de samenwerking ontstaan?

Al snel heb ik proactief enkele tips (meer uit mijn eigen frustratie) aan SharePeople doorgegeven die ik tijdens mijn inschrijving heb ervaren. SharePeople zocht op dat moment meer mogelijkheden voor marketing en zo ontstond een mooie samenwerking. 

Tot slot

We zijn twee jaar verder en het is fijn om te zien en te horen dat SharePeople meer bekendheid geniet, niet alleen onder zzp’ers maar ook bij verzekeringsadviseurs. Door de veranderingen in het overheidsbeleid is het een mooie uitdaging om de voordelen van SharePeople de komende jaren op de kaart te zetten. 

Lees hier ons antwoord op het voorstel van werkgevers en werknemers om zelfstandige ondernemers vanaf 2024 te verplichten tot een AOV.