Perry Smits is sales consultant

Perry Smits is sales consultant en noemt zich entert(r)ainer

Perry Smits, sales consultant: ‘Passie, Energie & Plezier, zonder deze drie werkt het niet voor mij. Deze PEP-methode hanteer ik als vader van vier kinderen, echtgenoot, vriend én ondernemer. De mentale mindset speelt hierbij een meer dan belangrijke rol. Zit je fysiek niet goed in je vel, werkt dit door op je psyche.’ 

Mijn start als zelfstandig ondernemer

Eind 2016 werd ik, tijdens mijn 7e reorganisatie in 15 jaar, op gepaste wijze bedankt voor mijn bewezen diensten als senior accountmanager bij ’s lands grootste dagblad. Ik was 55 jaar jong en stond voor een nieuwe uitdaging. Ik kwam al 32 jaar bij de mensen/bedrijven over de vloer en heb al hun ondernemersverhalen met ups-and-downs mogen aanhoren. Tijd dus om deze bedrijven een handje te helpen met al mijn kennis van sales, training en coaching. Zo ben ik gestart als interim sales consultant met een prachtig netwerk op het gebied van online marketing, finance, consultancy en ICT. In de volledige breedte kan ik de ondernemer van dienst zijn. Dit alles volgens mijn PEP methode: Passie, Energie & Plezier.

Mijn manier van gezond ondernemen 

Mijn menu voor een gezond leven en dus gezond ondernemen is nachtrust, niet roken, drinken met mate en stress vermijden.

Mijn manier van (zelf) gezond blijven

Ik sport al 40 jaar op hoog niveau. Ben een duursporter pur sang en tevens al 17 jaar spinninginstructeur. Op mijn visitekaartje staat entert(r)ainer. De mensen komen als een stuk chagrijn ’s avonds de zaal binnen naar de spinningles en gaan met een glimlach van oor tot oor de deur weer uit! Daarnaast ben ik verwoed mountainbiker, wielrenner en hardloper. Dit zorgt voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Daarnaast let ik enorm op voeding en heb ik het vlees eten gereduceerd van 5 naar 1 dag per week.

Mijn work-life balance 

Het is voor mij nog zoeken naar de juiste balans in mijn bestaan als kleine zelfstandige. Meters en dus uren maken zijn deze eerste twee jaar van belang om datgene neer te zetten wat in je kop zit. Dit zijn soms weken van dik 55 uur, waarvan er dan zo’n kleine 20 uur maar declarabel zijn. Ik ben wel zo ver dat ik alleen klussen aanneem die ik zelf heel leuk vind én er de juiste klik is met de opdrachtgever.

Mijn tips voor andere ondernemers

Mijn tip voor ondernemers is een soort van cliché; doe alleen wat je ECHT leuk vindt. Kom ’s morgens op tijd je bed uit (in mijn geval rond uiterlijk 07.00 uur) en pluk de dag. Ga sporten, bewegen en houd je hoofd fris. Denk om je voeding- en drinkpatroon. Je gaat je alleen maar beter voelen. Stress is dodelijk en voor ieder probleem is er een oplossing. Het heeft allemaal met mindset te maken. PEP! 

Mijn SharePeople 

Prijs en kwaliteit zijn voor mij heel belangrijk. Ik ben verzekerd geweest bij een verzekeraar voor héél veel geld tot ik SharePeople heb ontmoet op LinkedIn. Een prachtige club met een mooie visie en missie. Ik heb zelfs aandelen gekocht van SharePeople. Dit spreekt vertrouwen uit. Een mooie club met mooie mensen.

Perry, sales consultant

Perry Smits (57) is levensgenieter én ondernemer. Naast vader, echtgenoot en (top) sporter in hart en nieren, is hij sinds 2 jaar zelfstandig sales consultant. Hij heeft een passie voor wijn en al het goede van het leven. Zoekt niet alleen naar de oplossing voor, maar vooral mét de klant. Kijkt naar het volledige verkoopproces binnen een onderneming en komt samen tot een verbetering van dit proces. ‘Ik betrek hier niet alleen de eigenaar/directeur, manager, verkoopleider en verkopers in, maar zelfs ook de klanten. Goed voor het totaalplaatje. Kijk gerust op www.pssupport.nl voor meer informatie.’