Onze MISSIE is om (door middel van crowdsurance) ‘verzekeren’ te veranderen in een 100% transparant, eerlijk, solidair en vooral betaalbaar systeem. SharePeople, zéker met elkaar!

Het SharePeople team bestaat uit Judith Schellingerhout, Rutger Abbink, Cosmas Blaauw, Ernst Nolte en veel freelancers die natuurlijk allemaal ook deelnemer zijn van SharePeople.

COSMAS, WAAROM BEN JE GESTART MET SHAREPEOPLE?

Toen ik een paar jaar geleden opnieuw voor mezelf begon ging ik op zoek naar een AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering). Ik vond het hopeloos ingewikkeld, niet transparant en erg duur.

Lokale schenkkringen (zoals het Broodfonds) zijn een mooie vorm van onderling vertrouwen. Maar ik zag ook nogal wat nadelen die met moderne technologie (fintech) goed zijn op te lossen. Bovendien, de manier waarop we (net)werken en contacten onderhouden is de laatste jaren sterk veranderd en niet beperkt tot de mensen in mijn wijk of dorp. Mijn LinkedIn contacten zijn niet gelijk aan die van jou, toch kennen we waarschijnlijk dezelfde mensen.

Wat ik ook miste bij zowel lokale schenkkringen als AOV’s was een beloning voor ‘het niet ziek zijn’ en het voorkomen van ziekte.  Daarnaast vond ik het zorgelijk dat de privacy van een zieke bij lokale schenkkringen zoals broodfondsen niet gewaarborgd lijkt. Dat kan anders dacht ik …

sociaal ondernemer

RUTGER, WAAROM BEGON JIJ MET SHAREPEOPLE?

Ik heb me eerder met startups bemoeid, maar meestal werd er dan eerst een product bedacht en de markt ingezet. Bij SharePeople ontwikkelen we het concept echt met het netwerk van deelnemers. SharePeople, de naam zegt het al. Wij faciliteren slechts. Zo laten we samen SharePeople steeds beter worden.

Ondanks -of misschien wel juist doordat- ik zelf een bankachtergrond heb, heb ik ervaren hoe prettig het is dat we bij SharePeople niet denken zoals verzekeraars of banken.

RUTGER, IS SHAREPEOPLE INGEWIKKELD?

Nee,  door onze fintech maken we ‘risico-delen’ -wij doen niet aan verzekeren- juist veel transparanter en minder ingewikkeld. Veel mensen moeten er aan wennen dat betalingen rechtstreeks verlopen en dat we vooraf niet weten wat het precies gaat kosten, want dat hangt namelijk af van het aantal zieken dat er gaat komen. Maar in de basis is ‘crowdsurance’ veel eenvoudiger dan ‘verzekeren’.

SharePeople doen we samen

Sinds begin 2018 maak ik deel uit van het SharePeople team. Het kunnen bouwen aan het SharePeople netwerk en ervoor zorgen dat alles nóg beter verloopt vind ik het meest uitdagend. En natuurlijk zzp’ers, ondernemers en netwerken (online) op de hoogte brengen van het mooie Crowdsurance-concept. Maar ook brancheorganisaties en andere belangenclubs die meerwaarde willen bieden aan hun leden.

Ik heb jarenlange ervaring opgedaan als uitgever en in marketingcommunicatie en in die hoedanigheid veel gewerkt met teams van zzp’ers en ondernemers. Ik geloof dat je samen verder komt dan alleen. En verbinding legt door goed te luisteren.

Ik heb HEAO communicatie en Politicologie gestudeerd. Een leven lang leren is mijn motto en heb in 2014 mijn MBA afgerond.

mede-oprichter SharePeople