Oprichters SharePeople

SharePeople is opgericht door en voor ondernemers.

Omdat verzekeren anders kan: transparanter en veel goedkoper.

COSMAS, WAAROM BEN JE GESTART MET SHAREPEOPLE?

Toen ik een paar jaar geleden opnieuw voor mezelf begon ging ik op zoek naar een AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering). Bij de traditionele AOV’s stuitte ik op hoge kosten. Maar vooral vond ik het erg ingewikkeld en totaal niet transparant.

Lokale schenkkringen (zoals het Broodfonds en het Voorzieningenfonds) zijn een mooie vorm van onderling vertrouwen. Maar ik zag ook nogal wat nadelen die met moderne technologie goed zijn op te lossen. Bovendien, de manier waarop we (net)werken en contacten onderhouden is de laatste jaren sterk veranderd en natuurlijk niet beperkt tot 50 mensen in mijn wijk of dorp. Mijn netwerk bestaat vooral uit landelijke en internationale contacten. Mijn LinkedIn contacten zijn niet gelijk aan die van jou, toch kennen we waarschijnlijk nogal wat dezelfde mensen.

Wat ik ook miste bij zowel lokale schenkkringen als AOV’s was een beloning voor ‘het niet ziek zijn’ en het voorkomen van ziekte.  Daarnaast vond ik het zorgelijk dat er bij de lokale schenkkringen zoals broodfondsen discussies ontstaan of iemand nu wel of niet ziek is en dat er geen professionele begeleiding is zodra iemand ziek wordt. Dat kan anders dacht ik …


RUTGER, IS SHAREPEOPLE INGEWIKKELD?

Ja en nee. Veel mensen moeten wennen dat het geen verzekering is en dat betalingen rechtstreeks verlopen. Dat gaat iedere maand anders. Iedere SharePeople-deelnemer is helemaal zelf verantwoordelijk en maakt zijn eigen keuzes. We gaan uit van vertrouwen, maar moeten toch een stok achter de deur hebben en tijdig kunnen zien als er iets niet helemaal goed verloopt. Dat samen maakt het best ingewikkeld ja. Ondernemers vinden het namelijk niet prettig als ze het gevoel hebben gecontroleerd te worden. Dat gevoel moeten we dus voorkomen. Door de samenwerking met bunq is het ons gelukt een slimme applicatie (crowdsurance platform) te ontwikkelen waardoor iedereen toch volledig beschikt over zijn eigen geld.

Ondanks -of misschien wel juist doordat- ik zelf een bankachtergrond heb, heb ik ervaren hoe prettig het is dat we bij SharePeople niet denken zoals verzekeraars of banken.

WAAROM  SHAREPEOPLE?

Ik heb me eerder met technology startups bemoeid, maar meestal werd er dan eerst een product bedacht en de markt ingezet. Bij SharePeople ontwikkelen we het concept echt met het netwerk van deelnemers. SharePeople, de naam zegt het al. Wij faciliteren slechts. Zo laten we samen SharePeople steeds beter worden.