tussenpensioen

Met tussenpensioen gaan en een start-up runnen

Met tussenpensioen gaan én een start-up runnen. Cosmas Blaauw van SharePeople is het levende bewijs dat het kan. In 2019 vertrok hij met zijn vrouw en twee pubers met eigen camper naar Nieuw-Zeeland. Hij stopte niet compleet met werken… Maar liet wel veel los. En dat creëerde ruimte. Bij hemzelf én bij zijn bedrijf SharePeople. Een bijzondere reis dus, ook omdat het Cosmas en z’n gezin hielp nieuwe positieve herinneringen te maken na het verlies van hun zoon en broer.

Luister de hele podcast op Spotify >

Take a Break, de podcast

‘Take a break’ is de podcast van BrightPensioen. Jouw pensioen is misschien nog best ver weg. Maar een tussenpensioen is dat niet! Stel jouw dromen niet uit tot later, maar neem nu al af en toe een break. Sjaak Zonneveld (van BrightPensioen) is ondertussen pro. Hij nam al vier keer een break en bedacht de term tussenpensioen én schreef er zelfs een boek over. Ondernemer Luuk Roks daarentegen zou heel graag een break willen nemen. Om een tijdje in het buitenland te gaan wonen. Alleen, hoe dan?

Worstel jij ook met deze vraag? Luister dan de podcast, waarin Sjaak en Luuk gasten uit nodigen die vertellen over hun sabbatical en hoe ze dit aangepakt hebben. Zoals Cosmas bijvoorbeeld. En dat je zelfs tijdens de start van je onderneming toch die mooie reis kunt maken.

Geld opzij voor jouw (tussen)pensioen

Voor een sabbatical wil je vast wat geld opzijzetten. Hoeveel, dat verschilt per persoon. En of je dit parkeert op een spaarrekening, in een oude sok of ergens anders, dat kan natuurlijk ook. Zet je daarnaast geld opzij (bij BrightPensioen) voor je oudedag? Slim! Dan kun je zelf kiezen of en wanneer je stopt.

Maar vind je ook niet dat ‘met pensioen gaan’ nooit dé ambitie zou moeten zijn. Als je leuk en zinvol werk doet en daarnaast het roer af en toe omgooit, dan wíl je helemaal niet (fulltime) met pensioen. Maar blijf je gezond en nog lang en gelukkig ondernemen.

Lees ook het verhaal van Marleen Hoftijzer; avonturier en digital nomad >

Gezond ondernemen

Je werkvermogen op peil houden is belangrijk als ondernemer. Zo verklein je de kans op chronische stress en burn-out én behoud je je werkplezier. Om je daarbij op weg te helpen, bieden wij alle deelnemers van SharePeople gratis een nieuwe arbodienst: SharePeople Crowdability.

We adviseren en ondersteunen jou om je werkvermogen op peil te houden. Laadt je batterij niet meer voldoende op of loop je tegen problemen aan, privé of op het werk? Dan kun je rekenen op persoonlijke hulp van een adviseur werkvermogen. Nóg een reden om je aan te sluiten bij SharePeople. Ben jij al lid?

Nu de eerste maand geen deelnamekosten

Lees ook: