Melvin Albers: Het belangrijkste is dat je iets doet wat je leuk vindt

SharePeople deelnemer Melvin Albers (De Verbouwmeester)

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Melvin Albers en ik ben de eigenaar van De Verbouwmeester. Ik ga graag samen met gemotiveerde en enthousiaste mensen aan de slag om ze te helpen hun droomhuis te verwezenlijken. Hierbij geloof ik mijn eigen methode: “Voordoen, Samen doen, Zelf doen”.

Deze methodiek pas ik toe zodat mijn klanten tijdens de verbouwing klusvaardigheden opdoen die ze hun hele leven nog kunnen gebruiken. Zeker in deze tijd waarin aannemers het druk hebben, wil ik een oplossing bieden waarbij de mensen minder afhankelijk zijn en ook zelf meer kunnen aanpakken.

Wat is jouw tip voor andere deelnemers?

Ik denk dat het allerbelangrijkste is dat je iets doet wat je leuk vindt. Daarom heb ik ook zelf een flinke carriereswitch gemaakt van scrummaster in de ICT naar zelfstandig ondernemer! De afwisseling van met mijn handen bezig zijn én uitleg geven aan mensen vind ik erg leuk. Als ik vervolgens een trots berichtje krijg van één van mijn klanten dat ze na mijn uitleg het zelf hebben kunnen doen is mijn missie geslaagd! Daarnaast vind ik het ook belangrijk om naast het ondernemerschap (wat soms best druk en hectisch kan zijn) genoeg rust te nemen. Tijd voor mezelf en tijd voor mijn gezin. Mijn tip: plan dit bewust in je agenda.

Waarom heb je voor SharePeople gekozen?

Het concept van SharePeople sprak mij direct aan. Geen dure verzekering, maar met elkaar voor elkaar zorgen als iemand een keer ziek wordt. Daarnaast had ik al een pensioenrekening bij BrightPensioen en vind ik het erg handig dat ik de rest van mijn inleg (na eventuele schenkingen) kan doorsluizen naar mijn pensioenrekening.

Meer weten over Melvin en De Verbouwmeester? Kijk op deverbouwmeester.nl.