Informeel netwerken

Informeel netwerken als zzp’er doe je met deze 5 tips

Je moet er wat meer moeite voor doen misschien, maar ook jij hebt tal van mogelijkheden om informeel te netwerken als zzp’er. Ook al is er geen gezamenlijk koffiezetapparaat. Zowel digitaal als in real life. Om te sparren, te netwerken of een vrijdagmiddagborrel mee te drinken.

1. Aanhaken bij een online koffiemoment

Omdat er meer freelancende zzp’ers thuiswerken, ontstaan er mooie online-initiatieven om elkaar te ontmoeten. Eentje ervan is Onlinekoffiedrinken.com waar je kunt aanhaken bij een maandelijks koffiemoment om gelijkgestemden te ontmoeten. 

2. Zelf organiseren

Waarom wachten tot iemand anders je uitnodigt? Begin je eigen online koffiemoment door er eentje aan te maken. In Teams, Zoom, of met welk videobelkanaal je ook maar werkt. Zet een mooie uitnodiging op Facebook of LinkedIn of mail het naar de contacten die jij graag bij het koffiezetapparaat wilt ontmoeten. Stuur geïnteresseerden de link naar de meeting. Het hoeft niet zo ingewikkeld te zijn.

3. Online community

Meer behoefte om op een andere manier contact te hebben met con-collega’s? Sluit je aan bij een online community, waar je op forums je gedachten kunt uitwisselen. Een grote met veel verschillende beroepsgroepen is Fiverr. Maar ook het plaatselijke wijkcentrum, -opnieuw- LinkedIn en beroepsgerelateerde fora hebben vaak de mogelijkheid om elkaar online te treffen. Google er eens op.

4. Thuiswerkplek

Ben je meer van de één-op-één-netwerkcontacten? Kijk dan eens op Desktoday. Hier kun je gratis een werkplek aanmelden -bijvoorbeeld je keukentafel- en kun je zelf kiezen uit werkplekken om eens een dagje met iemand anders te werken. Goed voor de kruisbestuiving en ok nog eens coronaproof als je je houdt aan het maximale aantal bezoekers en bezoekjes.

5. Coffee-to-go

Nu het weer weer beter wordt, is dit de ultieme manier van intensief netwerken en sparren: een coffee-to-go en een fikse wandeling. Plan er iedere dag eentje in en dan telkens met een ander. Zo heb je in een week tijd vijf intensieve ontmoetingen én je dagelijkse portie bewegen!

Informeel netwerken als zzp’er kan ook bij SharePeople, want als deelnemer heb je toegang tot onze community. Deelnemer worden is simpel, al meer dan 5000 zzp’ers gingen je voor.