brightpensioen

Hoe maak je een koppeling met je pensioen?

Met SharePeople en BrightPensioen samen kan je én het risico op arbeidsongeschiktheid delen én je pensioen opbouwen. Je reserveert namelijk maandelijks een bedrag op je (SharePeople)-bunq rekening om donaties te doen aan zieke deelnemers. >80% hiervan wordt niet gebruikt. Dus, als je geen donatie hebt hoeven doen, dan kun je die inleg automatisch door laten storten naar je pensioen. Makkelijk toch?

Hoe werkt deze koppeling?

BrightPensioen (of een andere pensioenaanbieder die deze functionaliteit biedt) vraagt je om een automatische incasso in te stellen. Kies als tegenrekening jouw bunq rekening en kies als bedrag hetzelfde bedrag dat je aan het begin van de maand op je bunq rekening voor SharePeople stort (bijvoorbeeld €90, € 120 of € 180). Aan het einde van de maand (zo rond de 25e) wordt het geld dan op je pensioenrekening gestort, behalve in de maand dat je gedoneerd hebt voor een zieke.

Tip: Je kun op je rekening bij SharePeople altijd maandelijks wat meer storten dan het minimum bedrag en dit steeds laten afromen. Dus als je meedoet met Bright2000, dan kun je i.p.v. € 120 ook -bijvoorbeeld- € 240 storten en dit maandelijks op je Brightrekening laten doorstorten. Zo ben je lekker bezig om je pensioen op te bouwen.