Hoe kies ik nu het juiste inkomensniveau?

‘Ik hoorde van een bevriende mede-zzp’er over SharePeople. Ik heb op de site gekeken en het lijkt me echt passend voor mij en mijn situatie. Dus heb ik een poging gedaan om me aan te sluiten. Ik kom er alleen niet uit, want hoe kies ik nu mijn juiste inkomensniveau?’

Deze vraag over het inkomensniveau, kregen we via social media van een potentiële deelnemer. Een logische vraag, want het kan ook lastig zijn om het juiste niveau te bepalen. We leggen het daarom graag aan je uit.

Netto inkomensniveau

Bij SharePeople kun je kiezen uit verschillende inkomensniveau’s: €1.000, €1.500, €2.000, €2.500 en €3.000 netto inkomen bij ziekte, per maand. Onze basisgedachte is dat iemand die ziek is, niet meer krijgt dan wanneer hij/zij zou werken. Sluit je dus aan voor het inkomen dat je minimaal netto besteedbaar verdient en ga niet te hoog zitten. Kijk bijvoorbeeld hier voor een voorbeeldberekeningen van je netto-inkomen

De meeste ondernemers kiezen een inkomen bij ziekte van maximaal 70% van hun netto inkomen. Omdat ze van dat bedrag bij ziekte prima kunnen rondkomen en op die manier de kosten laag blijven.

Als je ziek wordt, dan vragen we wat je inkomen over de laatste 9 maanden is geweest. De hoogte van je inkomen kan je bijvoorbeeld aantonen aan de hand van je BTW-aangiften over die laatste zes maanden. Bij een sterk wisselend inkomen kijken we naar een langere periode.

Je kunt op een later moment altijd weer wisselen van inkomensniveau, bijvoorbeeld omdat je minder of meer bent gaan verdienen. Als je wilt overstappen naar een lager inkomensniveau, regel je dat nu heel makkelijk en kosteloos via MijnSharePeople. Wil je upgraden naar een hoger inkomensniveau, dan kan dat ook via je portaal. Hier zijn €45,- administratiekosten aan verbonden en vragen we je opnieuw akkoord te gaan met de beloften. Je kunt dus niet overstappen naar een hogere inkomensgroep op het moment dat je ziek of arbeidsongeschikt bent of verwacht dat binnenkort te gaan worden.

We hopen dat het zo duidelijk is en potentiële deelnemers zich snel kunnen inschrijven. Ken jij nog mensen voor wie SharePeople dé oplossing biedt? Introduceer hem of haar dan en ontvang allebei drie maanden gratis deelname.