inkomensniveau

Hoe kies ik nu het juiste inkomensniveau bij arbeidsongeschiktheid?

‘Ik hoorde van een bevriende mede-zzp’er over SharePeople. Ik heb op de site gekeken en het lijkt me echt passend voor mij en mijn situatie. Dus heb ik een poging gedaan om me aan te sluiten. Ik kom er alleen niet uit, want hoe kies ik nu mijn juiste inkomensniveau?’

Deze vraag over het inkomensniveau, kregen we via social media. Een logische vraag, want het kan ook lastig zijn om het juiste inkomensniveau te bepalen. We leggen het daarom graag aan je uit.

In onderstaande video vertelt Jesmin uit welke inkomensniveaus je kan kiezen bij SharePeople.

Netto inkomensniveau

Bij SharePeople kun je kiezen uit verschillende inkomensniveaus: €1.000, €1.500 en €2.000 netto inkomen bij ziekte tot je AOW-leeftijd, per maand. Wil je een hoger bedrag? Dat kan voor de eerste 2 jaar! Je kunt dan kiezen voor een inkomensniveau tussen de €1.000 en €3.000 netto per maand.

Als je ziek wordt, dan krijg je niet meer dan wat je in de afgelopen 6 maanden hebt verdiend. Wel zo eerlijk toch? We adviseren je daarom om geen hoger inkomensniveau te kiezen dan het NETTO inkomen dat je nu verdient. Kijk bijvoorbeeld hier om een berekening te maken van je netto-inkomen.

De meeste ondernemers kiezen een inkomen bij ziekte van maximaal 70% van hun netto inkomen. Omdat ze van dat bedrag bij ziekte prima kunnen rondkomen én op die manier de kosten laag blijven.

Hoe berekenen wij jouw inkomen?

Als je ziek wordt, dan vragen we wat je inkomen over de laatste 6 maanden is geweest. Bij een sterk wisselend inkomen kijken we naar een langere periode. De hoogte van je inkomen berekenen we aan de hand van de fiscale winstberekening (of winst- en verliesrekening) uit de laatst afgeronde IB aangifte aangevuld met BTW aangiftes. We hebben hier een voorbeeld berekening voor je gemaakt.

Wijzigen kan altijd

Je kunt op een later moment altijd weer wisselen van inkomensniveau, bijvoorbeeld omdat je minder of meer bent gaan verdienen. Als je wilt overstappen naar een lager inkomensniveau, regel je dat nu heel makkelijk en kosteloos via mijn.sharepeople.nl. Wil je upgraden naar een hoger inkomensniveau, dan kan dat ook via je portaal. Hier zijn €45,- administratiekosten aan verbonden en vragen we je opnieuw akkoord te gaan met de beloften. Je kunt dus niet overstappen naar een hogere inkomensgroep op het moment dat je ziek of arbeidsongeschikt bent of verwacht dat binnenkort te gaan worden.

Nog even op een rij

  • Kies niet meer dan je zou ontvangen als je gewerkt zou hebben
  • 70% van je netto inkomen is een veelgemaakte keuze
  • Een lager inkomensniveau betekent ook minder doneren
  • Wijzig je inkomensniveau, bijvoorbeeld omdat je minder of meer bent gaan verdienen.

We hopen dat het zo duidelijk is en potentiële deelnemers zich snel kunnen inschrijven. Ken jij nog mensen voor wie SharePeople dé oplossing biedt? Introduceer hem of haar dan en ontvang allebei drie maanden gratis deelname.