Zon op je hoofd, voeten in het blauwe water

Geef maar snel toe: ook jij droomt wel eens van een workation (samentrekking van work en vacation) in een zonnig tropisch paradijs. Met je laptop op schoot, zon op je hoofd, voeten in het water en frisse mocktail binnen handbereik. Als je werk klaar is en je die laptop dichtklapt, duik je in het verkoelende water. En bij de uiteraard fraaie zonsondergang, verruil je die mocktail voor een cocktail…

Helaas is het een droom en werd je ook vanmorgen weer wakker in het koude, grauwe Nederland waar de lente nog heel ver weg is. Bibberend trek je dikke sokken en een trui aan. Je opent je laptop om tot de ontdekking te komen dat het wel kan, zo’n workation in de zon. Dat er zzp’ers zijn die jouw droom leven en wél gewoon gegaan zijn. Zelfs nu, of misschien wel juist nu.

Workation op Curaçao

De kans is groot dat zij voor hun workation neergestreken zijn op Curaçao. Het kabinet van Curaçao maakt het de digital nomads namelijk makkelijker om lang te blijven. ‘Het eiland versoepelt bijvoorbeeld de verblijfsvoorwaarden. Wie langer dan 6 maanden op het eiland wil blijven, kan een aanvraag doen om zijn verblijf met nog eens 6 maanden te verlengen’, schrijft het AD. Digitaal ondernemer Janneke Ananias vertelt aan de krant: ‘Maar het is vooral heel relaxed. De zon schijnt en ik kan lekker mijn ding doen.’

Nieuwe ideeën

Op Curaçao is het heel relaxed, daar lukt het vast om al werkend bij te komen. Maar van een workation is toch ook het idee dat je nieuwe omgeving tot inspiratie leidt. Tot nieuwe ideeën voor je bedrijf, terwijl je lekker aan de slag blijft en dus geld blijft verdienen. ’s Ochtends werken, ’s middags erop uit, dat idee. En dat hoeft dus echt niet per se in een tropisch paradijs.

Of in Limburg

Je kunt ook dicht bij huis beginnen om te ervaren hoe dat is, werken met een vakantiegevoel. Denk aan Limburg of de Waddeneilanden. SharePeople deelneemster Jesmin zet de verschillende workation-mogelijkheden op een rij.

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen met een werkvakantie. Waar ben je (geweest) en hoe is of was het? Deel je ervaringen en tips in de comments.