Best handig, zo’n overzicht van alle crisismaatregelen

We hebben een NOW, we hebben een TOZO. We hadden een TOGS, maar die is geschrapt. De overheid is ondertussen toe aan het derde corona-steunpakket, met een enorme wirwar aan tijdelijke maatregelen voor tegemoetkoming van je wegvallende inkomsten, belastingvoordelen en kredietversoepelingen. Niet alleen de rijksoverheid, maar ook gemeentes en pensioenuitvoerders en banken helpen mee. De hoogste tijd dus om al die coronamaatregelen voor zzp’ers op een rij te zetten.

Coronamaatregelen voor zzp’ers

Van alle maatregelen is voor zzp’ers de TOZO het belangrijkst, de Tijdelijke Ondersteuning Zelfstandig Ondernemers. We zijn toe aan TOZO-2 en die is met 9 maanden verlengd.
Ook de Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL) is van belang. Dit is een tegemoetkoming voor mkb’ers in de culturele en recreatiesector om hun vaste materiële kosten te kunnen betalen.  De TVL komt bovenop de NOW, de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud.
Kijkend naar alle belastingmaatregelen, is voor zzp’ers van belang dat de startdatum voor terugbetaling van belasting, opgeschoven is naar 1 juli 2021. Ook de versoepeling van het urencriterium is fijn, zodat ook zzp’ers die de 24uursnorm -tijdelijk- niet halen, in aanmerking blijven komen voor de zelfstandigenaftrek.

Alle maatregelen op een rij

Maar er zijn veel meer maatregelen, waar je als zzp’er wellicht voor in aanmerking komt. Cmweb.nl, een platform voor de financieel professional,  heeft alle crisismaatregelen op een rij gezet. Heel overzichtelijk en heel handig, we zijn ze er dankbaar voor. Doe er je voordeel mee en loop de lange rij langs om te kijken welke maatregelen bij jouw situatie passen. Succes!

SharePeople zet zich in om het ondernemen van zzp’ers eenvoudiger te maken, juist ook in deze crisistijd. Bijvoorbeeld met zo’n overzicht van alle coronamaatregelen voor zzp’ers. En met het snel, simpel en goedkoop regelen van je eventuele arbeidsongeschiktheid. Doe dus mee!