Go with the wind

Waarom ben je ooit als ondernemer gestart? Wat is je ambitie? Wil je je bewust worden van de gewoontes en patronen die jou maken wie jij bent maar je wellicht ook belemmeren in wie jij wilt zijn? Stap dan aan boord van dit prachtige zeilschip, de Alpha! Alpha is een Bristol Channel Pilot Cutter en is gebouwd in 1904. Alpha deed vroeger dienst om zeeschepen de Bristol Channel en Newport binnen te loodsen.

Tegenwoordig dient Alpha als instrument om personen en organisaties “havens” binnen te loodsen na enerverende tochten. Waar ontdekkingen gedaan worden op persoonlijk vlak als aanvulling op wie jij bent/wilt zijn als ondernemer. Met de wind door je kop weer ontdekken waar het voor jou om gaat.

Schipper mag ik overvaren, ja of nee?

Lekker aan boord gaan zitten en je van a naar b laten brengen is er niet bij op de Alpha. Je gaat aan het werk, je doet mee. Mentaal en fysiek maak je een reis. Met een prachtig schip en haar schipper, Willem Scholtes.

Een Alpha avontuur is er voor iedereen die:

  • Gemotiveerd is om naar zichzelf te kijken;
  • echt contact wil maken;
  • open, nieuwsgierig en belangstellend is;
  • de eigen potentie voluit wil leren leven;
  • vastloopt in het leven en weer in beweging wil komen;
  • verlangt naar duurzame groei;
  • zich persoonlijk of professioneel verder wil ontwikkelen.

Ook handig om te weten:

  • Zeilervaring is geen vereiste
  • bij een “stilte” week is enige ervaring met stilte /retraite fijn

Praktische informatie:

Wat is het                             Zeil reis

Wanneer                               voorjaar 2019 (data nog niet bekend)

Opstapplaats                       Shuna Island, Appin Argyll PA 38 4DH Verenigd Koninkrijk (=Schotland)

Duur van de tocht              7 dagen uit en thuis, plus een kennismakings-dag in Nederland

Kosten                                   € 1.500 per persoon bij een bezetting van 6 deelnemers.

inclusief havengelden, brandstof en eten en drinken.

De reiskosten naar de opstapplaats zijn door deelnemers zelf te boeken en betalen. Handigste reisroute is vliegen op Glasgow (KLM) om vervolgens met een auto naar de haven vlakbij het eiland te rijden of met de trein naar Connel Ferry, waar je opgehaald wordt door Willem.

Wie is Willem Scholtes?

Willem wordt omschreven als een ondernemend persoon. Geboren (5 februari 1954) en opgegroeid in een ondernemersgezin van 4 kinderen is hij later in de voetsporen van zijn vader getreden. Van hard werken is hij niet vies en zo heeft hij verschillende bedrijven opgericht en door ontwikkeld. Genieten van alles wat het leven te bieden heeft is een pakkende samenvatting van zijn leven. Hierin spelen faciliteren en coachen een belangrijke rol. Willem is een “mensen-mens” die zich thuis voelt aan het roer van zijn Alpha of achter het fornuis; kokend voor grote groepen.

Beroepsmatig vraagt hij veel van zichzelf en anderen. Zijn enthousiasme, passie en kundigheid voeden en inspireren. Ook heeft hij een visie over zaken waar hij ziet dat de nood hoog is. Als succesvol ondernemer weet Willem, middels zijn eigen ervaringen, als geen ander wat goed ondernemerschap vraagt van een mens.

Na de verkoop van z’n laatste bedrijf is Willem opleidingen op het gebied van coaching en counseling gaan volgen en heeft zich toegelegd op het counselen van familie bedrijven en personal coaching.

Interesse?

Mail naar cosmas@sharepeople.nl.