Ernst Nolte

Ernst Nolte: ‘Bij SharePeople zie je waar je geld heen gaat’

‘Ik kom uit Zuid-Afrika, waar ik elektronische enginering heb gestudeerd in Stellenbosch. Mijn toenmalige werkgever zond me voor drie jaar naar Nederland. Die drie jaar zijn er ondertussen 20’, vertelt Ernst Nolte, de IT’er van SharePeople. ‘En ik heb er, sinds 2011 mijn eigen softwarebedrijf.’

Je bent één van de oprichters, hoe is dat zo gekomen? 

‘Ha,’ lacht Ernst, ‘zoals dat gaat. Ik woon bij Rutger (Abbink) in de straat, onze kinderen zaten bij elkaar in de klas. Toen hij mij vertelde over de plannen die hij en Cosmas (Blaauw) hadden, werd ik meteen enthousiast. Ik heb toen met mijn bedrijf Geckotech geïnvesteerd in de bouw van de applicatie voor SharePeople, zowel met tijd als geld.  Met mijn andere bedrijf, Geckotools, voorzie ik hostingsdiensten om ervoor te zorgen dat de systemen van SharePeople in de lucht blijven.’

Waar werd je enthousiast van?

‘Ik ben helemaal niet zo’n fan van verzekeringen. Ik heb altijd het gevoel dat je geld in een gat verdwijnt. Bij SharePeople komt je geld bij een zieke mede-deelnemer terecht en dat voelt heel anders. Die garantie zit in het model en dat spreekt me enorm aan. En het werkt, want iedere deelnemer betaalt zijn schenkingen altijd heel snel. Dat zegt iets over de betrokkenheid.’

Wat is nu je rol?

‘Vorig jaar december gingen we live met versie 2.0 van de site. En nu voeren we steeds vernieuwingen en verbeteringen door. Bijvoorbeeld omdat de overheid nieuwe regels oplegt. Zo moeten we nu aantonen dat ieders geld echt goed terecht komt. KYC in jargon, Know Your Customer. Er zijn in de backoffice altijd verbeteringen nodig, die je als deelnemer niet ziet. Onze lijst is nog lang.’

Waarom ben je een eigen bedrijf begonnen?

‘In loondienst miste ik de verbeelding. Ik wilde onafhankelijk zijn, mijn eigen keuzes maken. Kunnen kiezen voor kleine, maar wel interessante projecten. Of juist moeilijke klussen. Ook nu we groter worden blijft het leuk. We groeien langzaam maar gestaag.’

En de toekomst van SharePeople?

‘Ik ben zelf ook deelnemer, dus ik ben sowieso betrokken. Ik hou de ontwikkelingen en de richting die we met SharePeople op willen, in de gaten. Kijk, Cosmas wil doorgroeien naar 60.000 deelnemers. Dat lijkt me top. Al was het alleen maar omdat hoe meer deelnemers, hoe stabieler SharePeople en het concept wordt.’

SharePeople is een snel en simpel alternatief voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Zonder kleine lettertjes. Kijk hier voor meer informatie.