wandelen

Elke dag wandelen? Met deze 6 tips lukt het je tijdens de werkweek!

Vandaag is het Wandel Tijdens Je Werkdag. En dat is niet voor niets! Dat wandelen goed is voor je gezondheid, weten we echt wel. Maar het bevordert ook je creativiteit (je wordt er 60% creatiever van dan als je zit). Een goed idee dus om elke dag te wandelen! Met deze 6 creatieve tips lukt dat zelfs als drukbezette ondernemer.

Tip 1. Zoek een accountability buddy

Eerlijk is eerlijk: freelancen kan best eenzaam zijn. Kijk daarom of je kunt wandelen samen met een mede-ondernemer. Zo kun je niet alleen sparren over nieuwe ideeën of lastige beslissingen. Maar heb jij (en je buddy) een stok achter de deur om elke dag te wandelen.

Tip 2. Een haalbaar doel stellen

Tienduizend stappen op een dag zetten is niet voor veel mensen haalbaar. Gelukkig blijkt die richtlijn achterhaald; de Gezondheidsraad geeft als advies om minimaal 2,5 uur per week matig intensief te bewegen. Wandelen bijvoorbeeld. 

Kijk hoe jij die 2,5 uur per week haalbaar maakt en leg de lat niet te hoog. Kun je lopend naar de supermarkt gaan in plaats van met de auto? Vóór werktijd een kwartier lopen?

Tip 3. Plan je brainstorm tijdens een wandeling

Als ondernemer is inspiratie nooit weg. Je zoekt misschien het perfecte haakje voor je nieuwe mailing of je hebt geen idee wat te doen met een lastige klant. Wandelen is hét medicijn tegen dat inspiratiegebrek. Doordat wandelen je linker- en rechterhersenhelft tegelijk stimuleert, word je er creatiever van.

Dus stop met vermoeid naar een knipperende cursor kijken. Ga naar buiten als er een brainstorm op de planning staat. Bang om je ideeën te vergeten? Gebruik dan de record-functie op je telefoon en spreek je ingevingen in.

Tip 4. Vergader wandelend

Steve Jobs deed het: telefonische vergaderingen wandelend doen. Zo kun je elke dag wandelen zonder dat je er veel kostbare werktijd door verliest. En je profiteert meteen van je extra creativiteit!

Regel wel goede oortjes, zodat degene met wie je belt geen last heeft van luidruchtige voorbijgangers.

Tip 5. Zet een podcast op

Voelt elke dag wandelen al snel als een verplichting? Maak het leuker en beluister tijdens het wandelen een interessante podcast. Geen idee welke podcast je moet luisteren? We hebben wat podcast-tips op een rij gezet voor je. Dus dat excuus is ook afgevinkt. 

Tip 6. Wandel binnen

Elke dag wandelen wordt gemakkelijker als je het niet per se buiten hoeft te doen. En dat is ook niet nodig; volgens onderzoek onder Stanford-studenten is binnen wandelen net zo bevorderlijk voor je creativiteit als buiten wandelen, als je het maar minimaal 8 minuten doet.

Dus loop de trap in huis een aantal keer op en af, wandel het hele verzamelkantoor door en laat de lift voor wat-ie is. Zo kun je ook op regenachtige dagen zonder nat pak aan je stappen komen.

Investeer in jouw gezondheid als zzp’er

Als zzp’er ben jij de enige die het werk doet. Extra belangrijk dus dat je je gezondheid op peil houdt, bijvoorbeeld door elke dag te wandelen. Regel ook je inkomen bij arbeidsongeschiktheid bij SharePeople. Voor als je onverwachts – je zag dat stoepje tijdens het wandelen niet – stil komt te staan. Dat geeft rust en voorkomt stress. En laat dát nu ook goed zijn voor je gezondheid.

Een inkomen bij arbeidsongeschiktheid regel je al binnen 3 minuten. Sluit je vandaag nog aan en betaal de eerste maand geen deelnamekosten.

Lees ook: