een verplichte AOV

Verplichte AOV in strijd met Europees recht

Een verplichte AOV voor zelfstandig ondernemers is strijdig met het Europees recht. Die conclusie trekt de Werkvereniging aan de hand van een juridische analyse die op verzoek van de belangenorganisatie is uitgevoerd.

Verplichte AOV

De Werkvereniging heeft het Netwerk van Ondernemende Juristen aan het werk gezet om het voorstel van de Stichting van de Arbeid kritisch te bekijken. Zij concluderen dat het voorstel op verschillende punten in strijd is met het Europese recht. Roos Wouters: ‘De conclusie is dat een verplichte AOV enkel en alleen voor zelfstandigen een ongerechtvaardigde belemmering voor de vrijheid van vestiging en het vrij verrichten van diensten vormt.’ Lees er meer over in Het Financieele Dagblad.

Luister ook naar het interview met Roos Wouters op BNR-radio. Ze vertelt onder andere dat de Werkvereniging overweegt een rechtszaak aan te spannen bij de Europese rechter: ‘Onze achterban heeft ook laten weten ons daar financieel bij te willen steunen.’

De Werkvereniging

Samen met de Werkvereniging, de belangenbehartiger voor zelfstandigen, pleiten we al langer voor één basisverzekering voor alle werkenden. Onze deelnemers zijn allemaal de modern werkenden waar de Werkvereniging zich voor in zet. Wil jij ook dat jouw belangen meewegen? Meld je dan gratis aan bij Jouw Stem. Zo maken we samen het verschil.

Kun je niet wachten tot een basisverzekering voor alle werkenden of zoek je een betaalbare alternatief voor de AOV? Bekijk dan hoe SharePeople werkt.