getroffen zelfstandig ondernemers

Door de crisis getroffen ondernemers krabbelen op

Getroffen zelfstandig ondernemers, die hard geraakt zijn in de coronacrisis, zoeken al weer naar nieuwe kansen. Ze willen op een andere manier doorgaan als ondernemer. Dit blijkt uit de enquete ‘Perspectief na 1 oktober’ onder bijna 6000 zelfstandig ondernemers. Zelfstandig ondernemers laten daarmee hun veerkracht zien, maar hebben nog wel hulp nodig.

Verlenging inkomensondersteuning

De enquete is georganiseerd door PZO, ZZP Nederland, ONL en FNV Zelfstandigen in samenwerking met het ministerie van SZW. In een brief aan het ministerie, schrijven dezelfde organisaties dat ‘de overheid ondernemers moet ondersteunen wanneer zij op zoek gaan naar andere inkomensperspectieven’. Ze vragen dan ook om de bestaande inkomensondersteuning (Tozo) na 1 oktober met drie maanden te verlengen.

Op eigen benen

Dat zou de getroffen zelfstandig ondernemers de kans geven om hun bedrijf ‘coronaproof’ te maken, zonder dat ze omvallen. Uit de enquete blijkt ook dat het beroep op financiële steun geleidelijk af neemt omdat het ondernemers lukt om weer aan de slag te gaan en wankelend op eigen benen te staan.
De belangenorganisaties stellen voor om naast de verlenging van de inkomensondersteuning, regionale plannen te ontwikkelen, zoals omscholingstrajecten en ontwikkeladvies te gaan geven.

Van elkaar leren

De veerkracht van zelfstandig ondernemers is dus groot. En wordt groter als we van elkaar kunnen leren. Al eerder lieten we met mooie voorbeelden zien hoe je dat doet, ondernemen in tijden van crisis. Wat is jouw verhaal en jouw oplossing? Deel het via onze besloten LinkedIn groep of stuur het op naar contact@sharepeople.nl. Dan inspireer jij weer andere deelnemers van SharePeople.