Doe jij mee aan de week van de werkstress?

Maandag 11 november begint de Week van de Werkstress. Met als doel om ‘zoveel mogelijk werkende Nederlanders te laten zien dat werkstress te voorkomen is’. Hoe je als ondernemer voorkomt dat je gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress, lees je in deze drie tips.

Luister naar je lichaam

We weten het natuurlijk wel, maar toch nog een keer: wakker worden met een zere nek, hoofdpijn, maag- of darmklachten, los je niet op met een paracetamol. Maar door even een stap terug te zetten, op tijd naar bed te gaan en gezond te eten. En heb je blijvende klachten? Denk dan eens aan Body Stress Release, een techniek om opgeslagen spierspanning weer los te laten.

Lekkerder in het groen

Het is simpel: we werken gewoon beter, meer ontspannen tussen het groen. Niet alleen is het goed om af en toe naar buiten te gaan en frisse boslucht op te snuiven, ook planten in je kantoor helpen. Al was het maar omdat al dat groen zuurstof produceert. Doen dus die plant en die wandeling.

Mindful ook voor jou

Zonder het meteen over yoga, wierook of meditatie te gaan hebben: met aandacht dingen doen helpt. Het helpt om even in het nu te leven en je niet druk te maken over straks. Door met aandacht te eten of je een paar minuten op de ademhaling te focussen, neem je afstand en dat ontspant. Je krijgt rust in je hoofd.

En ja, uiteraard helpt zekerheid ook. Zekerheid over je inkomen als je ziek wordt geeft rust en dus minder stress. Regel die zaken via SharePeople, juist in de Week van de Werkstress.