nieuws

Dit was het nieuws zzp’er #8

We kunnen het over het nieuws van afgelopen week hebben, maar dat was natuurlijk niet te missen. De verplichte AOV zorgt voor aardig wat reuring in de tent. Maak je geen zorgen als deelnemer van SharePeople zit je goed. Het laatste woord is er echt nog niet over gesproken, maar voor nu is er genoeg over gezegd. Tijd voor leuk nieuws – ja het bestaat echt

Best gelezen artikel bij SharePeople 

Een van onze best gelezen artikelen is: Kilometervergoeding zzp’ers, hoe zit dat precies? En dat is niet zo gek. De regels voor zzp’ers willen nog wel eens veranderen. Maar leuk nieuws, deze regeling is in je voordeel. En in dit artikel hebben we het fijn voor je op een rij gezet. Per vervoersmiddel en met de mogelijkheden die bij jou passen. Zo kun je nog eens kilometers maken. 

Nog zo’n fijne financiële tip 

Nog zo’n aftrekpost die je misschien over het hoofd hebt gezien is de KIA. Nee, niet die auto maar de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Die valt niet te missen zou je denken, maar veel zzp’ers hebben hier nog nooit van gehoord. Hiermee levert een aankoop voor je onderneming flink wat belastingvoordeel op. Denk aan jouw laptop, bedrijfsfiets of telefoon. Dat klinkt aantrekkelijk! Kijk hier of je in aanmerking komt voor dit leuke nieuws

Voorkom digitale ellende 

Deze handige tool kan je heel wat sores besparen. De CyberVeilig Check is speciaal voor zelfstandig ondernemers ontwikkeld. Dat is leuk! En ja ook noodzakelijk. Je weet binnen 5 minuten hoe het zit met jouw digitale veiligheid. Je krijgt een actieplan met praktische instructies én ontvangt een reminder om hier later op terug te komen. Want als ondernemer heb je daar nu direct niet allemaal de tijd voor natuurlijk.  

Dit wist je nog niet over SharePeople 

Funfact! SharePeople is dé enige crowdsurance oplossing in Nederland. En dat weten heel veel mensen niet. Zo blijkt ook uit onze poll op Linkedin. Er is verwarring over ontstaan omdat schenkkringen, broodfondsen en zelfs sommige verzekeraars deze term zijn gaan gebruiken. Maar dat is niet juist.  
 
Het grote verschil zit in de rechtstreekse betaling aan een zieke deelnemer. Zonder dat daar dus geld van achterblijft op een bankrekening van de organisatie. En dat is alleen bij SharePeople het geval. De ‘premiebetaling’ (donatie noemen wij dat) is exact even hoog als de schade-uitkering. Hoe dat precies zit lees je hier. 

Deel jij mee? 

Wij kregen deze tips uit het netwerk van meer dan 12.500 ondernemers! Bij SharePeople delen we namelijk meer dan het risico op arbeidsongeschikt. We delen kennis en ervaringen over hoe je zo gezond mogelijk onderneemt.  

Sluit je vandaag nog aan en betaal de eerste maand geen deelnamekosten.

Heb jij een leestip waarvan je denkt dat collega ondernemers er iets aan hebben? Laat het ons weten. Samen weten we meer.

Lees meer nieuws: