nieuws

Dit was het nieuws zzp’er #6

Gelukkig schijnt het zonnetje en zit het voorjaar in de lucht want het nieuws van de afgelopen periode is niet iets om heel vrolijk van te worden. Maar gelukkig heb je op bijna alle punten zelf invloed. Zo kun je je website beveiligen, ben je heelhuids van wintersport thuisgekomen en bleek je gelukkig verzekerd van inkomen te zijn toen je een heftige diagnose kreeg. Je leest het hier.

Regels en ondernemen, het lijkt geen goede combinatie

30% van de ondernemers denkt erover om te stoppen. Niet omdat hun omzet te laag is, of omdat ze het ondernemen zelf niet ambiëren. Nee, ze willen stoppen omdat ze – net als in veel andere takken van sport – 45% van hun tijd kwijt zijn aan het voldoen aan werkgeversregels. Dit maakt dus dat veel zzp’ers niet willen doorgroeien naar het ondernemerschap zo bevestigd ook Kim Trotz van The Freelance Qommunity

Hier vind je het hele artikel: De Ondernemer

Weet jij hoe veilig jouw website is?

Nee? Dan behoor je vast tot die 50% waarvan de bedrijfswebsite gevoelig is voor aanvallen van cybercriminelen. En ja dat kan dus ook jou overkomen. Maar hoe beveilig je het dan goed. Wat kun je er zelf aan doen? Op ZZP Barometer lees je daar meer over.

Hier vind je het hele artikel: ZZP Barometer

Iedereen weer aan het werk, zelfs na de wintersport?

Niets gebroken, gekneusd of anderszins niet in staat om je werk uit te oefenen? Fijn, want met deze knetterharde sneeuw is dat bijna een wonder te noemen. Weet je dat je werkgever je niet volledig hoeft door te betalen als je met ‘opzet’ uitvalt? Nu ben je natuurlijk je eigen werkgever, maar het geeft toch ook stof tot nadenken. Hou jij er rekening mee? Laat het ons weten we zijn oprecht nieuwsgierig. En nee het heeft geen gevolgen voor je deelname bij SharePeople.

Hier vind je het hele artikel: FD

Tijdelijk contract of toch blijven zzp’en

Den Haag worstelt er maar mee. Al die tijdelijke contracten die de werknemer zoveel onzekerheid geeft, daar wil het Kabinet vanaf. En zo’n draaideurconstructie is natuurlijk verre van ideaal te noemen. Ook de oproepcontracten moeten op de schop. Maar waar al vaker en langer over wordt gebakkeleid is het afremmen van de groei van het aantal zzp’ers. Maar of dat nu de oplossing gaat zijn voor de krapte op de arbeidsmarkt?

Hier vind je het hele artikel: Radar-AvroTros

Ilse was blij dat ze zich had aangesloten bij SharePeople

Je start vol enthousiasme aan je zzp-bestaan. Je gaat lekker en hebt zelfs al vrij snel je AOV geregeld. En dan word je ziek, terwijl je dacht dat overkomt mij niet. Het overkwam Ilse wel. Na 1,5 jaar voor zichzelf te werken kreeg ze de diagnose borstkanker. Lees of luister naar haar verhaal en ook de reden waarom ze haar verhaal volop deelt op social media.

Hier vind je het hele artikel: SharePeople

Een inkomen bij arbeidsongeschiktheid regel je al binnen 3 minuten. Sluit je vandaag nog aan en betaal de eerste maand geen deelnamekosten.

Reminder: Het is weer tijd voor de IB. Maar wanneer ben je ondernemer voor de inkomstenbelasting? Check het hier en voorkom een hoop gedoe.

Lees ook:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord