nieuws

Dit was het nieuws zzp’er #3

Drukke week achter de rug? Gesneden koek voor jou als ondernemer. Maar daardoor mis je soms wel het nieuws in ondernemersland. Niet getreurd! We hebben de belangrijkste en meest inspirerende artikelen voor je op een rij gezet. Lekker kort en overzichtelijk. Zo kun je met een gerust hart van je ‘vrije’ weekend genieten. Heb jij een tip waarvan je denkt dat collega ondernemers er iets aan hebben? Laat het ons weten. Samen zijn we beter.

In Corona tijd gestart? De overheid geeft je een steuntje in de rug.

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TLV) is een subsidie van de overheid. En biedt steun voor ondernemers die financieel getroffen zijn door de coronamaatregelen. En komt – zoals de naam doet voorkomen – tegemoet in de vaste lasten zoals huur, verzekering en leasecontracten. Ben je midden in de corona periode gestart dan viel je buiten de boot. Maar daar komt de overheid nu op terug. En geeft de ondernemers met lef een steuntje in de rug, zodat ‘Nederland sterk uit de crisis komt’ aldus het kabinet. Starters die zich ingeschreven hebben tussen 30 juni 2020 en 1 oktober 2021 is er nu de TVL-startersregeling.  

Bron: Kamer van Koophandel

Gedrag van mensen veranderen onmogelijk? Niet met deze methode.

Over duwtjes in de rug gesproken. Wat als je nu precies iemand in de gewenste richting kan duwen. Zonder weerstand. Zou dat even handig zijn! Mensen kunnen namelijk heel goed het tegenovergestelde doen van wat je vraagt. Doe de belastingaangifte op tijd, eet gezond of pies niet naast de pot. De laatste misdraging is het beste voorbeeld voor dat ‘duwtje’ in de rug volgens gedragspsychologen Liza en Joyce. De welbekende ‘richtvlieg’ in een urinoir zorgt dat de bezoeker min of meer automatisch gaat richten en morsen aanzienlijk verminderd.  Nudging; mensen een duwtje in de richting van wenselijk gedrag geven, kan dus. En als ondernemer kun je daar hartelijk gebruik van maken. Je kunt praten als Brugman, maar zolang jij je product niet op de juiste manier presenteert weet jouw klant geen richting te kiezen.  

Bron: NRC

Haal je hart op tijdens de Dag van de ZZP’er

Hét live-event van het jaar speciaal voor de zzp’er. Jij dus! Toonaangevende sprekers, inspirerende workshop en netwerken met bubbels. Tijdens de Dag van de ZZP’er op 4 juni in Hart van Holland in Nijkerk, tref je het allemaal. Na dit event ben je 25% productiever, word je slapend rijk en weet je eindelijk hoe het zit met die Algemene voorwaarden & AVG. Geloof je het niet? De experts spreken uit ervaring. Succesvol ondernemen begint hier. En die investering kost je niets, behalve je vrije zaterdag. Het hele programma vind je hier.

Bron: Dag van de ZZP’er

Op de schop met het systeem. Sociale zekerheden voor iedereen.

Zo luidde de oproep aan het kabinet van Roos Wouters van de Werkvereniging na aanleiding van de ‘Dag van de Modern Werkenden’. Een feestje afgelopen week voor werkenden die niet in hokjes te plaatsen zijn. SharePeople hielp mee met het ophangen van de slingers. Een steeds groter groeiende groep (semi) zelfstandig werkenden die om hervorming van de arbeidsmarkt vraagt. Zonder nadelen voor degene in vast dienstverband – what’s not to like? Sociale zekerheid koppelen aan alle werkenden in plaats van hun contract vorm. Eerlijk en solidair. Er werd op de feesttoeter geblazen, want de motie over de positie van zelfstandigen breder in de polder te versterken is met een meerderheid aangenomen.

Bron: Zipconomy