nieuws

Dit was het nieuws #9

Je komt net terug van je vakantie en hebt je even helemaal afgesloten van de buitenwereld. Geen nieuws, lekker even helemaal niks. Wij praten je graag even bij en hebben de meest belangrijke artikelen voor je op een rij gezet. Lekker kort en overzichtelijk.

Opdracht afwijzen of tóch aannemen?  

Je bent deze maand heel druk met die grote klus, want volgende maand is de deadline. Krijg je net van een oude klant een spoedklusje binnen. Dat komt nu dus helemaal niet goed uit. Maar voor volgende maand heb je nog niks geregeld. Het geld kun je dus goed gebruiken. Doen of niet? Volgens ondernemerscoach Mira Saia, ben je eigenlijk al niet goed bezig als je bang bent door de klus niet aan te nemen in een financieel gat te vallen. Maar hoe zeg je ‘nee’ zonder klanten en dus geld mis te lopen?

Tip: Met de Fring app weten jouw klanten altijd of en wanneer je beschikbaar bent.

Bron: Nu.nl

ZZP? red je ermee

Je hebt nou eenmaal bewust voor het ondernemerschap gekozen en daar horen risico’s bij. Corona, inflatie en hoge energieprijzen staan nu ook op dat lijstje. ‘Oneerlijk!’ zegt Roos Wouters van de Werkvereniging. Er wordt alleen gesproken over compensatie voor werknemers in vaste dienst. En dat terwijl de rol van de zelfstandige groeiende is in onze economie. Of ziet het Kabinet dit liever krimpen?

Bron: De Ondernemer

Klaar voor de STAP? Af!

De overheidssubsidie van 1.000 euro als bijdrage voor je studiekosten is geliefd en óók onder de zzp’ers. Meer dan 15% van alle studiebollen zijn zelfstandigen, waarvan het overgrote deel in de dienstverlening zit. Op 1 september heb je weer de mogelijkheid om je in te schrijven. Doe wel wat rek en strek oefeningen en bereid je voor. Want de race start om exact 10 uur en alleen de aller snelsten zijn de uitverkorenen.

Bron: Zipconomy

Meer mensen werken minder

Een negen-tot-vijfbaan is voor saaie oude mensen. Deeltijd is hip! Hard werken voor je geld, dat doet toch niemand meer? Geld voor je laten werken is de ontdekking van nieuwste generatie. Dat de toekomst van werken er anders uit gaat zien is wel zeker. De krapte op de arbeidsmarkt is al een van de scheurtjes in ons huidige systeem. En je ziet ze steeds vaker, mensen die radicaal hun leven omgooien. Stoppen met werken, op zoek naar zingeving. Werk jij om te leven of leef jij om te werken?

Bron: Financieel Dagblad

Heb jij een tip waarvan je denkt dat collega ondernemers er iets aan hebben? Laat het ons weten.

Hier vind je meer nieuws dat voor jou als zzp’er of ondernemer van belang kan zijn. Bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsongeschiktheid of pensioen. Ook SharePeople zelf is regelmatig in het nieuws.