nieuws

Dit was het nieuws #9

We brengen je op de hoogte van het laatste nieuws. Er is nog altijd veel te doen om de verplichte AOV. De meningen vliegen je om de oren. Zo zagen we het LinkedIn bericht van een van onze deelnemers helemaal viral gaan. En is er toch echt wel meer weerstand op de plannen dan de minister doet geloven. We volgen het op de voet en delen om de week een kort maar krachtig overzicht.

Gedeelde zorgen over de verplichte AOV

De belangenorganisatie VZN (Vereniging Zelfstandig Nederland) met ruim 100.000 zelfstandigen maakt zich zorgen om de veplichte AOV voor zzp’ers. In de eerste plaats om de uitvoering die bij het UWV op het bordje komt. Een flinke klus voor het UWV, die nu al worstelt met de workload. SharePeople deelt deze zorgen. En daarom pleiten beide organisaties voor een opt-out. Een grote groep heeft namelijk zelf dat vangnet bij arbeidsongeschiktheid gewoon geregeld. Er zijn dus al uitvoerbare, betaalbare en uitlegbare alternatieven beschikbaar naast de AOV bij reguliere verzekeraars.

Cosmas (initiatiefnemer SharePeople): “Ook vinden we dat het veel beter zou zijn om de nu voorgestelde wachttijd van één jaar naar twee jaar te trekken. Vooral omdat één jaar wachttijd zo’n verplichte verzekering onnodig duur maakt. Het past ook beter binnen het ondernemersrisico.”

De verplichte AOV zorgt voor aardig wat reuring in de tent. Maak je geen zorgen als deelnemer van SharePeople zit je goed.

Uitspraak over verplichte AOV op de korrel

Met volle overtuiging vertelde Minister Karien van Gennip bij het programma Buitenhof dat: ‘80% van de zzp’ers wél graag die verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) wil.’ Waar zijn dan al die blije zelfstandigen? Niet alleen de interviewer was de grote weerstand door veel zzp’ers opgevallen, maar ook ZiPconomy. Het onafhankelijke kennisplatform ging op onderzoek uit. En wat blijkt? Die 80% is gebaseerd op een verouderd voorstel en komt niet overeen met de huidige plannen van de verplichte AOV.

Gouden tijden voor zzp-bemiddelaars en detacheringsbureaus

Sommigen mogen dan niet blij zijn met de groei van het aantal zzp’ers, voor bemiddelaars zijn het gouden tijden. Zij bemiddelen als derde partij tussen werkgevers en zzp’ers. Vooral in de zorg, bouw en horeca, waar de tekorten het grootst zijn, plukken ze er de vruchten van. Misschien maak jij zelf ook handig gebruik van zo’n netwerk? Wij zijn nieuwsgierig naar jouw verhaal! Stuur een berichtje als je open staat voor een interview.

Modern werken, wat een feest!

Er staat dan wel een hoop te veranderen in werkend Nederland, maar gelukkig heb je op heel veel ook zelf invloed. Wil je goed gemutst de toekomst tegemoet? Ga dan naar het Festival voor Modern Werkenden. Georganiseerd door de Werkvereniging op 12 mei as. Laat je verrassen! En ga naar huis met bakken vol ideeën en inzichten waarmee je van jouw werk (nog meer) een feestje maakt! Iedereen is welkom, van zzp’er tot ambtenaar en van in-between-jobs tot HR-medewerker. Jij dus ook. Ga je liever niet alleen? Cosmas van SharePeople is er ook, dus geen zorgen. Fun gegarandeerd.

Deel jij mee? 

Wij kregen deze nieuws tips uit het netwerk van meer dan 12.500 ondernemers! Bij SharePeople delen we namelijk meer dan het risico op arbeidsongeschikt. We delen kennis en ervaringen over hoe je zo gezond mogelijk onderneemt.  

Sluit je vandaag nog aan en betaal de eerste maand geen deelnamekosten.

Heb jij een leestip waarvan je denkt dat collega ondernemers er iets aan hebben? Laat het ons weten. Samen weten we meer.

Lees meer nieuws: