nieuws

Dit was het nieuws #7

Hier lees je nieuws dat voor jou als zzp’er of ondernemer van belang kan zijn. Bijvoorbeeld over trends in de arbeidsmarkt, het doen van je administratie en het regelen van je arbeidsongeschiktheid. Belangrijke zaken dus.

Groei zzp’ers in de zorg; Utrecht aan kop

Het is geen wedstrijdje, maar opvallend is het wel. Het aantal startende zzp’ers in de Domstad ligt ver boven het landelijk gemiddelde. Waar er in de rest van het land 3 op de 10.000 inwoners voor zichzelf begint, zijn er dat in Utrecht ongeveer 7. De switch van vast naar flex is in de zorgsector het meest zichtbaar. Niet zo gek volgens zzp-specialist Martijn Pennekamp: ‘In de zorg kun je lachend je hand ophouden’. Een sprong die ze in Utrecht wel durven te nemen. Maar hoe ondernemend zijn deze zelfstandigen?

Bron: AD

Geen verkopers meer aan de deur

Een stapel folders in je brievenbus, aanhoudende telefoontjes van energieleveranciers of zelfs een voetje tussen de deur van die té vriendelijke verkoper. De KVK is de digitale verkoop gids geworden. Maar wat als een kwaadwillende je in het vizier heeft? 1 op de 10 zzp’ers heeft wel eens een onveilige situatie meegemaakt. De overheid steekt hier een stokje voor. Maar tot die tijd kun je zelf al stappen ondernemen om je (vestigings)adres af te schermen bij de KVK.

Bron: Knab

Zakelijk bankieren?

Een revolutie of toch een addertje onder het gras? Een zakelijke bankrekening kost je nul euro bij de moderne online banken. Bij sommigen krijg je zelfs een aardige rente, heel ouderwets. Maar helemaal gratis gebruik maken van alle faciliteiten gaat natuurlijk niet op. Waar betaal je dan wél voor? Met een vergelijkingssite maak je de balans op.

Bron: ZZP Barometer

Verplichte AOV maken we het ooit mee?

Dat vragen we ons steeds vaker af. Want van uitstel komt afstel. In 2020 lag er al een voorstel op tafel, maar met de nodige obstakels. En die nemen meer tijd in beslag dan verwacht. ‘Op z’n vroegst ergens tussen 2027 en 2029’ verwacht het kabinet de uitvoering waar te maken. Maar daar gaan we bij SharePeople niet op wachten. En daarom komen we met een nieuw en betaalbaar alternatief voor de AOV tot aan pensioenleeftijd.

Bron: De Ondernemer

Heb jij een leestip waarvan je denkt dat collega ondernemers er iets aan hebben? Laat het ons weten. Samen zijn we beter.