nieuws

Dit was het nieuws #5

Het nieuws vliegt je om de oren. Maar wat is nou belangrijk voor jou als ondernemer? Laat dat maar aan SharePeople over. Want naast het regelen van een  vangnet bij arbeidsongeschiktheid, helpen we je ook beter ondernemen. We zetten de belangrijkste en meest inspirerende artikelen voor je op een rij. Lekker kort en overzichtelijk.

Waar blijft mijn geld?

Je checkt je bankrekening en ziet dat die ene factuur nog steeds niet is overgemaakt. Potverdorie, je gaat volgende week op vakantie. Je stuurt een herinnering. Maar komt er ook achter dat ze officieel 60 dagen de tijd hebben, want ze zijn een grootbedrijf. Oeps! Vreemd dat er een verschil is; want over het algemeen zijn de reserves bij zzp’ers kleiner. Maar gelukkig gaat daar per 1 juli verandering in komen en wordt de wettelijke betaaltermijn van grootbedrijven aan MKB en zzp’ers verkort naar 30 dagen.

Bron: ZZP Barometer

Ik zorg voor mezelf

De Kamer van Koophandel publiceert opvallende cijfers van het aantal zzp’ers in de zorgsector. Waar de een stopt met ondernemen, opent een ander de deuren. In verhouding zijn er nog steeds meer starters (61%) boven stoppers (41%) dan een jaar geleden. Waarbij de rechtstreekse zorg aan particulieren een gat in de markt lijkt te zijn.

Bron: Zipconomy

Het financiële systeem werkt niet voor mij

Laten we eerlijk zijn. Het is voor zzp’ers niet makkelijk om in het huidige systeem een hypotheek, pensioen of arbeidsongeschiktheidsverzekering te regelen. Maar je kunt je er boos om maken óf je doet het zelf gewoon beter. Drie ondernemers nemen het heft in eigen handen en zetten de traditionele instellingen op z’n kop. Sociale zekerheid regel je zelf.

Bron: Change.inc

Heb jij een leestip waarvan je denkt dat collega ondernemers er iets aan hebben? Laat het ons weten. Samen zijn we beter.