nieuws

Dit was het nieuws #2

Dit was er onlangs in het nieuws. En dat kan voor jou als ondernemer van belang zijn. Zoals de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, belastingzaken en tips om gezond te blijven ondernemen.

Lekker efficiënt met een virtueel assistent

Het gaat goed, je onderneming groeit. Maar daarmee ook de randzaken zoals het beantwoorden van e-mails, het opstellen van offertes en het beheren van je social media. Al die digitale ‘taakjes’ kosten je niet alleen tijd, maar ook headspace. En dat belemmert je verdere groei. Geen zorgen, de VA (virtueel assistent) staat voor je klaar. Nee, dat is geen AI, maar een persoon van vlees en bloed. Werkt wel volledig digitaal en vaak op afstand en – dit is zo fijn – op momenten dat het écht nodig is. En ze zijn, net als jij, ook zelfstandig ondernemer en regelen hun eigen zaakjes. Dat het fenomeen zo populair is begrijpen wij wel. Er zijn 8 keer meer inschrijvingen bij de KvK voor het VA-schap dan 10 jaar geleden.

Wist je dat ons Customer Happiness Team ook bestaat uit zelfstandige VA’s? En allemaal deelnemer zijn bij SharePeople. Hoe heb jij je arbeidsongeschiktheid geregeld?

Ondernemende Generatie Z(zp)

Na de Millennials staat alweer een nieuwe generatie klaar om de arbeidsmarkt in te stappen; Generatie Z. De banen liggen voor het oprapen, maar toch verkiezen de jonge werkenden het ondernemerschap. Het aantal ondernemers tussen de 20 en 24 jaar is sinds 2018 met 130 procent gestegen. Dat komt volgens de KvK een gevolg is van de coronacrisis. Maar arbeidsmarktdeskundigen geven meer redenen. Zij gaan liever flexibeler met hun tijd om en zijn veel meer bezig met wat zij zelf willen. Zij hebben minder behoefte om onder een baas te werken en worden vaak al op school gestimuleerd om voor zichzelf te beginnen.

De belasting verrassing

Het jaar is net van start en de eerste blauwe brief ligt al op de mat; de voorlopige aanslag. Zo kan je alvast beginnen met het betalen van de, te verwachten, belasting voor het aankomende jaar. En hoef je dit niet meer apart te zetten. Handig, toch?

Wel als dit bedrag een goede inschatting is. De belastingdienst heeft dit gebaseerd op de resultaten uit voorgaande jaren. Maar is dit nog in lijn met 2023 of verwacht je veranderingen in jouw situatie? Zoals een aankoop van een nieuwe woning of een lange reis, waardoor je inkomen lager zal zijn. Houd hier dus rekening mee en controleer je voorlopige aanslag. Je kan het bedrag zelf aanpassen gedurende het hele jaar via Mijn Belastingdienst op belastingdienst.nl.

Je vindt hier nog een paar tips zodat je eind 2023 niet voor een belasting verrassing komt te staan.

Nog minder verrassingen dit jaar? Regel dan je arbeidsongeschiktheid bij SharePeople. Nu ook inkomenszekerheid tot aan je AOW-leeftijd!

Lees ook