nieuws

Dit was het nieuws #15

We hebben weer een aantal interessante artikelen en tips verzameld. Scheelt weer tijd en energie. Iets waar we beiden steeds minder van hebben zo lijkt het. Daarom maken we het iets makkelijker voor jullie en hoef je niet zelf op zoek naar het laatste nieuws. Heb je zelf een tip of nieuwtje? Laat het ons weten zo helpen we elkaar.

SharePeople Lang: een inkomen bij ziekte tot aan je pensioen

Deze week viel ineens mijn nieuwe autoverzekering op de mat. Ik schrok me helemaal kapot. Wat bleek, deze is met 25% gestegen. En dat terwijl de inflatie in oktober 14,3 % was. Gelukkig blijven de kosten bij SharePeople gelijk en maken we geen hysterische sprongen om de lasten te verzwaren. Sterker nog, we proberen het voor nog meer menselijk mogelijk te maken om een inkomen bij ziekte tot aan pensioenleeftijd te garanderen. Afgelopen week hebben dan ook ons nieuwe product gelanceerd voor heel zzp-end Nederland, SharePeople Lang. Dat vinden wij behoorlijk positief nieuws.

Zzp’er en een hypotheek? Dit wetsvoorstel maakt het nog lastige

Je bent 57 en wilt je hypotheek overzetten. Je moet nog 10 jaar werken en hebt 10 jaar om te zorgen voor een goede oudedagsreserve, bijvoorbeeld door het overzetten of aflossen van je hypotheek. Helaas zo werkt het niet. Businessinsider voorziet nog veel meer problemen en legt deze uit in dit artikel:

Er is een wetsvoorstel in de maak waarmee de toetsing op pensioeninkomen een stuk eerder gaat gebeuren: vijftien of zelfs twintig jaar voor de ingang van de AOW-datum. De implicatie hiervan is dat geldverstrekkers bij aanvragers van eind veertig al rekening gaan moeten houden het pensioeninkomen.’

ZZP’er van het jaar?

Helaas, ‘onze’ Esther heeft net naast de titel gegrepen. Maar voor ons is ze natuurlijk wel de zzp’er van het jaar. Martin van Kranenburg mag de titel wel een jaar lang voeren. Gefeliciteerd Martin.

Dit jaarlijks terugkerend evenement zet alle zzp’ers in het zonnetje. Denk jij nou, waarom ben ik niet genomineerd? Niet getreurd, je kunt jezelf aanmelden en wie weet mag jij je een jaar lang ‘zpp’er van het jaar’ noemen. En als je deelnemer bent van SharePeople helpen we je natuurlijk graag op weg door je aanmelding te promoten tegen de tijd dat dat nodig gaat zijn. Heel veel succes.

Bron: Foty Awards

Wat een gezeur van die vrouw

‘Klachten van vrouwen lachen we al dertig jaar weg. Dat wordt op veel plekken nog steeds afgedaan als gezeur.’

Maar is dat wel terecht? Nee natuurlijk niet. De wetenschap zit niet stil en het blijkt steeds urgenter te zijn dat de medische wetenschap het vrouwenlichaam anders benadert, diagnosticeert en behandelt dan het mannenlichaam. Er is een enorme kennisachterstand over de sekse- en genderverschillen binnen de medische wetenschap. De 3 miljoen die hiervoor vanuit de Overheid wordt gereserveerd is een druppel op de gloeiende plaat. Gelukkig zijn er medici die zich hiervoor hard maken en zijn er vrouwen die vertellen over hun proces naar beter worden. Zij verschijnen steeds vaker in het nieuws. Op de zeepkist dus. Doe je mee?

Bron: Trouw

Leuker kunnen we het niet maken wel makkelijker

Dat moet de belastingdienst gedacht hebben toen ze met het idee kwamen dat het een goed idee zou zijn om ook je BTW via iDeal te kunnen betalen. En ja hoe hoger je BTW hoe hoger je omzet. Dat is dan inderdaad leuker, maar niet per definitie makkelijker ;-)

Bron: Belastingdienst

Lees ook