nieuws

Dit was het nieuws #11

Je bent druk en moet dan ook nog bijblijven met het lezen van het nieuws. Lastig om te filteren wat voor jou als ondernemer belangrijk is? Goed nieuws, we helpen je. Want wij delen regelmatig artikelen die de moeite van het lezen waard zijn. Soms heel actueel en soms al wat ouder. Maar altijd met een link naar jou als ondernemer. Heb jij een tip waarvan je denkt dat collega ondernemers er iets aan hebben? Laat het ons weten.

Hoe blijf jij psychisch gezond?

De onzekere tijden maken het er niet makkelijker op. En dat blijkt uit de verzuim-cijfers van de arbodiensten HumanCapitalCare en ArboNed. We hebben corona net een beetje de kop in gedrukt en de volgende strijd doet zich alweer voor. Burnout en ander psychische verzuim zijn opvallend gestegen, 10% meer dan in 2019. Daar plak je niet zomaar een pleister op of heb je een prikkie voor. De oplossing ligt in jezelf en kunnen we samen vinden. Maar voorkomen is beter dan genezen, niet waar? Lees hier 5 tips.

Bron: Nu.nl

De beste zzp’er van het jaar

Eerlijk, die titel past ons toch allemaal wel? Als zzp’er doe je wat je leuk vindt en daar ben je goed in. “Ondernemen vanuit je hart” daar is het volgens ‘onze’ Esther nooit te laat voor. Zij mikt op de titel en kan hiermee nog meer (startende) zzp’ers te helpen, zelfs als je de 40 al gepasseerd bent. Want naast haar support als Customer Happiness manager bij SharePeople, coacht ze ondernemers om de beste versie van zichzelf te zijn. Help jij Esther de titel veroveren om meer impact te kunnen maken? Bekijk, like en deel haar video >

Bron: Zipconomy

Heb jij nog energie over?

De zon schijnt minder en de dagen zijn kouder. Dat heeft effect op jouw energie(rekening). Misschien wel zo erg dat je vanochtend iemand vroeg ‘hoe graad het met je?’ Bij velen is het antwoord; ‘een graadje lager.’ Uit een peiling van Knab gaat de gemiddelde kamertemperatuur naar 19 graden. Met de huidige prijzen scheelt een graadje minder je al minstens 400 euro per jaar. Steek je energie dus in het besparen er van, dat loont!

Bron: Knab

Verhuisweken bij ZZP-pensioen

Eind 2022 stopt de verzekeraar ASR met het ZZP-Pensioen. 4500 zelfstandigen moeten hun vermogen verhuizen. Ben jij er daar één van? Gelukkig zijn er ‘kijkdagen’ en kun je met al je vragen terecht bijvoorbeeld bij dit webinar van BrightPensioen. Zet ook het regelen van een inkomen bij arbeidsongeschiktheid op je lijstje. Want die heb je (deels) ondervangen bij het ZZP-Pensioen, maar is niet overal vanzelfsprekend. Of je regelt het eenvoudig bij SharePeople, zodat jij bij arbeidsongeschiktheid niet je vermogen hoeft op te eten.

Bron: Ikwordzzper.nl

Regel het vandaag nog en krijg 1 maand gratis deelname

Prinsjesdag; dit staat er op het menu voor 2023

Om maar van de hoed en de rand te spreken; alle plannen voor het nieuwe jaar worden met je gedeeld. Zo goed en zo kwaad. Ook voor jou als ondernemer. En om door de bomen het bos nog te kunnen zien hebben we voor jou 7 artikelen op een rij gezet. Ieder artikel vertelt (kort of lang) welke wijzigingen jou als ondernemer in 2023 treffen. Doe er je voordeel mee.

Lees meer: SharePeople

Heb jij een leestip waarvan je denkt dat collega ondernemers er iets aan hebben? Laat het ons weten. Samen zijn we beter.

Lees ook: