nieuws

Dit was het nieuws #10

Dit was er onlangs in het nieuws. En dat kan voor jou als ondernemer van belang zijn. Zoals de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, aangepaste regelingen of hoe je gezonder kunt ondernemen. Belangrijke zaken dus.

De zelfstandigenaftrek in de achteruitrijversnelling

Het kabinet trapt het gas dubbel zo hard in, maar wel in standje achteruit. De verlaging van de zelfstandigenaftrek zal voor €170 mln op de begroting gaan in plaats van de oorspronkelijk €86 mln. Uiteraard allemaal ten goede van de lagere inkomens. Maar is het verstandig om te schaven aan de opbouw van sociale zekerheden van zelfstandigen? Want daar was dit belastingvoordeel voor in het leven geroepen. De toon is – met dit eerste uitgelekte detail uit de begroting – wel weer gezet. Zzp’ers doe je gordel om en zet je schrap. 

Bron: FD

Zo zit de FOR in de steel

De kans is groot dat óók de FOR (fiscale oudedagsreserve) van de baan verdwijnt. Dit werd in de voorjaarsnota aangekondigd als oplossing voor het aanvullen van de AOW. Maarliefst 34% van de zzp’ers maakt op dit moment gebruik van de FOR volgens het onderzoek van Bright-pensioen. En hebben voor de gebruikers alvast de alternatieven in kaart gebracht. Ben je helemaal in zak en as na Prinsjesdag? Dan kun je terecht bij de Eerste Hulp Bij Oudedagsreserve afschaffing op 28 september.

Bron: BrightPensioen

Een vrij en rijk leven? Ga ondernemen!

Als ondernemer heb je alle vrijheid, je bent immers eigen baas. Werken waar en wanneer jij dat wilt. Met een piña colada onder een palmboompje hark je zo je centen binnen. Of valt dat in werkelijkheid wel tegen? Ja, het feit dat het kán is wel wat waard. Maar in werkelijkheid is die zon op je scherm, hakkelig internet en de cocktail als wespenmagneet, toch niet heel handig om je werk af te ronden. Je zit uiteindelijk – voor de bereikbaarheid van je klanten – van 9 tot 17 aan je bureau. En doe je in de avond uurtjes je administratie en acquisitie nog even. Maar he, dat heb je dan wel lekker zelf besloten. Betrap jij jezelf weleens op het romantiseren van je ondernemersbestaan? 

Bron: Porterenee

Ik ga op reis en werk meer

Je kunt als ondernemer zelf beslissen om je werk even stil te leggen en van een welverdiende vakantie te genieten. Of je werkt gewoon door tijdens je vakantie; een workation dus. Klinkt verre van ideaal, maar deze hype lijkt een blijvertje. Een goede voorbereiding is wel de key voor een geslaagde ervaring. Maar dat besteed je gewoon uit aan de reisorganisatie, makkelijk terugverdienen met een paar uurtjes extra werk tijdens je vliegreis.

Bron: AD

Heb jij een leestip waarvan je denkt dat collega ondernemers er iets aan hebben? Laat het ons weten. Samen zijn we beter.

Lees ook: