werkgeluk

De week van het werkgeluk

Werkgeluk, de normaalste zaak van de wereld? Daar kan je als zzp’er zelf(standig) voor zorgen. Maar je staat er niet alleen voor. Het is de internationale week van het werkgeluk! En delen tips hoe we samen gezond kunnen blijven ondernemen. Wat betekent werkgeluk voor jou?

Iedere dag een gratis webinar

Tijdens deze laatste week van september kun je iedere dag een gratis webinar volgen om jouw werkgeluk – of dat van een ander – te vergroten. Want gelukkig zijn, wie wil dat nou niet? En al helemaal op je werk. Daar brengen we tenslotte een groot deel van onze tijd door. En als ondernemer heb je dat werkgeluk zelf in de hand. Met deze 5 online sessies haal jij nog meer plezier uit je werk.

Maandag: Digital Detox voor meer werkgeluk

Stress, concentratieverlies, nervositeit en/of uitputting … Door te vaak op ons (smartphone)scherm te kijken, lopen we het risico op een overdosis. Digital detox wil niet zeggen dat je alle digitale toepassingen uit je leven moet bannen, maar wel dat je meer ruimte mag durven maken voor deconnectie. Deconnectie betekent het bewust loslaten van digitale communicatiemiddelen.

Wat ontdek je?
  • concrete tips om je productiviteit en werkgeluk te verhogen door efficienter om te gaan met digitale tools en tech.
Wanneer

Dinsdag: Werkgeluk als dam tegen de burn-out golf

Hoe kunnen we die burn-out golf keren? Door ervoor te zorgen dat we niet ziek uitvallen! Cijfers in de werkbaarheidsmonitor geven inzicht in het profiel van werknemers en zelfstandige ondernemers die nog wel aan de slag zijn, maar kampen met burn-out symptomen.

Weten is één ding, maar wat kan je doen om burn-out te voorkomen? Welke tools kan je inzetten om rond burn-out aan de slag te gaan?

Wat ontdek je?
  • Tools om burn-out in kaart te brengen, het bespreekbaar maken en er mee aan de slag te gaan. 
Wanneer

Woensdag: Yoga op je (bureau)stoel

Stress kan heel wat effecten hebben op ons lichaam, hoe we ons in ons vel voelen, en hoe we presteren. Vanuit de principes van yoga kan je heel wat effectieve stress reducerende oefeningen doen. Maar wist je dat die ook prima tijdens je werk of zelfs in de auto kunnen worden uitgevoerd?

Wat ontdek je?
  • Handige en toepasbare technieken om tot rust te komen tijdens een stresspiek. En tips om ze in je (werk)dag te integreren.
Wanneer

Donderdag: Creëer je eigen happy place

Breng een beetje creativiteit in je routine en boost je werkgeluk. Tijdens dit webinar zetten we de klok én onszelf even stil. En creëren onze eigen verbeelde happy place. Voor de misschien één een wit strand met palmbomen, voor de ander een hoekje in de tuin.

Elke dag een beetje creativiteit in je routine brengen zorgt niet enkel voor de ontwikkeling van je creatieve skills, het werkt ook rustgevend voor de geest en geeft focus.

Wat ontdek je?
  • Een beetje creativiteit in je routine brengen zorgt niet enkel voor de ontwikkeling van je creatieve skills, het werkt ook rustgevend én geeft focus.
Wanneer

Vrijdag: Een leven lang leren

Ons brein is gebouwd om te leren. Aan de hand van zowel dagelijkse voorbeelden (een nieuw receptje uitproberen) als spectaculaire voorbeelden (een violiste leert weer spelen nadat ze de helft van haar brein verliest), ontdekken we de kracht van neuroplasticiteit. Maar er zitten wel een paar voorwaarden aan. Hoe geef jij jouw lerende brein een boost?

Wat ontdek je?
  • Wat is de maakbaarheid van ons brein? Ofwel wat zijn de voorwaarden van neuroplasticiteit en hoe kunnen we ons lerende brein een boost (energie) geven.
Wanneer

Meer werkgeluk met SharePeople

Ziek of arbeidsongeschikt worden heb je niet (altijd) in de hand. Maar daar wil je je ook geen zorgen over hoeven maken. Bij SharePeople regel je je arbeidsongeschiktheid al binnen 3 minuten eenvoudig én betaalbaar.

Regel het vandaag nog en krijg 1 maand gratis deelname

Maar we zijn veel meer dan een alternatief voor een AOV. We zijn een steeds groter groeiend, jong, sterk netwerk van ondernemers. We delen onze kennis en ervaring over hoe je zo gezond mogelijk onderneemt. We zorgen goed voor ons bedrijf, voor onszelf en voor anderen. Samen beter.

Lees ook: