SHAREPEOPLE 

Risicodelen doen we bij SharePeople onderling, dus zonder verzekeraar. Dat noemen we Crowdsurance. We zorgen er voor dat we niet ziek worden. Ten minste…we doen ons best. Maar wat als je toch ziek wordt? Kan jij twee jaar zonder inkomen? Met ons sterke, groeiende netwerk dekken wij elkaars risico af.

Peer2Peer?

We maken gebruik van een nieuwe technologie die gecontroleerde onderlinge betalingen mogelijk maakt. Die technologie komt voort uit de PSD2-regeling waardoor alle banken vanaf 2018 aan derden toegang kunnen geven tot hun gegevens (via een ‘API’).

AOV?

Een AOV (Arbeidsongeschiktheidsverzekering) is een verzekering die je afsluit voor als je langere tijd ziek mocht worden. Werknemers zijn verzekerd van inkomen doordat de werkgever het salaris bij ziekte gewoon doorbetaalt. Maar ondernemers en ZZP-ers (ook starters!) moeten dit zelf regelen en kunnen zich daarvoor verzekeren (met een AOV). Zo’n AOV loopt meestal tot aan je pensioen en er zijn allerlei mogelijkheden en variaties. Maar je kunt ook heel goed beginnen met een veel goedkopere ‘voorlopige’ dekking van 2 jaar: SharePeople!

Arbeidsongeschikt? Dat overkomt mij niet…

Zo denkt de meerderheid van de zelfstandig ondernemers er ook over. Er zijn maar weinig zelfstandigen met een AOV (slechts 20%). Logisch, de premie is hoog en weggegooid geld als je toch nooit ziek bent. Maar, ook al is de kans klein, een ongeluk zit in een klein hoekje…

Daarom bedachten we SharePeople

SharePeople is geen verzekering: we spreken alleen met elkaar af dat we bij ziekte elkaar helpen. Ben je langer dan 2 maanden ziek (dit wordt gecontroleerd door een onafhankelijke arbodienstverlener), dan zorgt de groep ervoor dat je maandelijks € 2.000 bij EXTRA of € 1400 bij BASIS op je rekening gestort krijgt. Deelnemen aan SharePeople is zo geregeld en kost slechts € 10 per maand (€ 120 excl. btw).

Preventie

Bij SharePeople betaal je geen verzekeringspremie, maar reserveer je iedere maand € 125 bij EXTRA of € 75 bij BASIS op je eigen rekening. Het deel van je maandelijkse inleg dat overblijft na aftrek van de donaties aan zieken, blijft van jou. Je kunt er mee doen wat je wilt: Sparen, in jezelf investeren, aan een gezonde work-life balance werken. Hoe je het doet, bepaal je helemaal zelf. Maar, als zo veel mogelijk deelnemers hun geld goed besteden zijn we met zijn allen gemiddeld minder ziek. Daar zijn we van overtuigd!

Kostenoverzicht

Hier vind je de kosten op een rij.