Waarom zou je -naast deelnemer- ook lid van de SharePeople Coöperatie willen worden?

Bij SharePeople zijn we een echte ‘onderlinge’. Dat betekent dat alle leden van de SharePeople Coöperatie gezamenlijk 100% eigenaar van SharePeople b.v. zijn. De +/- 1500 coöperatieleden bepalen gezamenlijk de koers van SharePeople en (kunnen) meeprofiteren van de snelle groei en de winstgevendheid van onze organisatie.

Cosmas Blaauw, initiatiefnemer van de SharePeople Coöperatie legt het uit:

Iedere deelnemer kan aandeelhouder van SharePeople worden!

Iedere SharePeople deelnemer kan ook SharePeople coöperatielid (aandeelhouder) worden. Dat doe je door digitale lidmaatschapsrechten te kopen. Door de koop van deze lidmaatschapsrechten financier je de verdere groei van SharePeople en deel je mee in de winst.

De administratie van de digitale lidmaatschapsrechten (aandelen) hebben we uitbesteed aan Eyevestor. Op Eyevestor.com heten de digitale lidmaatschapsrechten Eyecons. Om Eyecons te kunnen aanschaffen ga je naar mijn.sharepeople.nl (groen blokje rechterkant onder ‘ziekmelden’) om een account bij Eyevestor aan te vragen. Zo weten we zeker dat je ook deelnemer van SharePeople bent. In de besloten Eyevestor-omgeving vind je meer (financiële) achtergrondinformatie over SharePeople. Zodra je die informatie hebt gelezen en begrepen, kun je Eyecons (aandelen) kopen van SharePeople Coöperatie u.a..

Meer algemene (ook voor niet-leden toegankelijke) informatie over de SharePeople Coöperatie vind je hieronder.

Wat je verder nog moet weten

  • De SharePeople Coöperatie kent een bestuur. In dit bestuur zitten 5 leden: de 3 oprichters van SharePeople (Cosmas Blaauw, Rutger Abbink en Ernst Nolte) en namens de andere leden Tom Dutilh en Danielle Schreurs. De dagelijkse leiding van SharePeople b.v. is in handen van Cosmas Blaauw en Rutger Abbink.
  • Je kunt je Eyecons ter verkoop aanbieden op de ‘market’, de aandelenbeurs van Eyevestor. In de periode dat de SharePeople Coöperatie haar lidmaatschapsrechten aanbiedt aan nieuwe leden zal deze ‘market’ gesloten zijn.
  • Lidmaatschapsrechten (Eyecons) worden fiscaal hetzelfde behandeld als aandelen. Op je account op Eyevestor.com kun je zien hoeveel Eyecons je bezit, wat de (gemiddelde) waarde van je Eyecons is en ook kun je daar een jaaroverzicht downloaden. Deze heb je meestal nodig voor je IB aangifte.
  • De laatste waardering van SharePeople is gedaan in maart 2023. Het waarderingsrapport is in te zien in de Eyevestor omgeving. Op basis van deze waardering is ook de waarde van 1 Eyecon bepaald, namelijk € 52,71.
  • Indien je nog geen Eyecons bezit moet je minimaal 10 Eyecons kopen om lid te worden van de coöperatie en ook toegang te krijgen tot de Algemene Ledenvergadering (ALV).